Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Heb je soms ook het gevoel dat je geleefd wordt en dat overal druk op- of achter staat? Alsof je altijd moet doorrennen zonder dat je tijd hebt om hiervan te genieten? Je bent niet alleen. Door de veeleisende 24-uurs maatschappij waarin wij leven, hebben we steeds minder tijd en energie om echt te genieten. Maar het kán wel!

Het helpt om stil te staan bij jouw leven en met een ‘helicopter-view’ te kijken waar je staat en of dat is wat je écht wilt. Life coaching kan u hierbij begeleiden.

De rol van dankbaarheid bij geluk
Recent zijn er veel onderzoeken gedaan naar de rol van dankbaarheid bij geluk. Hieruit is gebleken dat dankbaarheid de ‘moeder’ is van alle positieve gedachten. Wanneer je dankbaar bent, zul je meer voldoening uit het leven halen en intenser kunnen genieten en geluk ervaren. Ook biedt dankbaar zijn bescherming tegen psychische problemen zoals stress. Andersom zal dingen als vanzelfsprekend zien veel ruimte overlaten voor negatieve emoties, gedachten en sleur. Dankbaarheid vergroten geeft je de ruimte die je nodig hebt om te beslissen wat belangrijk is en om te genieten van het geluk dat je hebt.

Life coaching kan je helpen prioriteiten te stellen en leert u weer waarderen. En dit is belangrijk, omdat weten wat van waarde is en schoonheid herkennen in kleine dingen bijdraagt aan uw geluk.

Dankbaarheid vergroten
Dankbaarheid vergroten kan bijvoorbeeld door:

  • Het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek: schrijf iedere avond drie positieve dingen van die dag op. Dit mag heel kort en heel klein. ‘ik was meteen aan de beurt bij de kassa’. ‘ik fietste precies tussen de regenbuien door naar huis’. ‘mijn tuin’. ‘de kinderen’. Zomaar wat voorbeelden. Door iedere avond heel kort stil te staan bij waar je dankbaar voor bent leer je je leven meer waarderen.
  • Zeg ‘dankjewel’: Door de mensen om je heen oprecht te bedenken voor hetgeen ze voor je doen, krijgen je sociale relaties een boost. En je wordt je bewust van alles wat je zomaar cadeau krijgt van andere mensen. Een deur die voor je opengehouden wordt; iemand die je in de regen ophaalt van het treinstation; de thee die zomaar voor je klaar staat; allemaal redenen om oprecht voor te bedanken. Of schrijf eens een brief naar iemand die heel belangrijk voor je is met alle redenen waarvoor jij dankbaar bent dat die persoon in jouw leven is. Niet alleen de geadresseerde zal geluk ervaren, ook de afzender (jij!).
  • Zorg dat je wordt herinnert: Door op plaatsen waar je vaak komt een briefje op te plakken met ‘waar ben jij op dit moment dankbaar voor?’ of een andere aanwijzing, herinner je jezelf er steeds weer aan even stil te staan bij wat echt belangrijk is.

Meer informatie?
Wilt u meer leven over uw dankbaarheid vergroten en daardoor meer geluk ervaren? Neem dan contact op met ons of plan hier een gratis oriëntatiegesprek.

Door: Iris Verschoor


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden