Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

“Zorgen moet je doen, niet maken.” Zo luidt een bekende uitspraak. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je eenmaal met een probleem zit, is het moeilijk om dit los te laten. Vaak blijkt dat wanneer je blijft piekeren of je vast blijft houden aan negatieve gedachten, je het jezelf erg lastig maakt om tot een oplossing van je probleem te komen. Lifecoaching in Breda biedt een oplossing.

Wanneer je wél zorgen maakt
Uit onderzoek is gebleken dat een negatief gedachtepatroon erg stressvol kan zijn. Piekeren is niet alleen psychisch belastend, maar heeft ook negatieve gevolgen voor je lichaam. Vanwege de ervaring van stress, is je lichaam continu alert op een mogelijke bedreiging. Dit kan bijvoorbeeld tot een verhoogde hartslag, slapeloosheid of hoofdpijn leiden. Beschouw jij jezelf als een piekeraar? Dan is het tijd om in actie te komen!

De oplossing, Lifecoach in Breda
Een lifecoach kan je helpen bij het aanleren van een gezond denkpatroon. Via rationeel-emotieve therapie (RET) weet de coach je van het gepieker af te helpen. Hierbij sta je samen stil bij de relatie tussen de situatie (A) enerzijds en de gedachten (B), het gevoel en het gedrag (C) anderzijds. De RET gaat ervan uit dat het vooral je eigen opvattingen over de situatie waarin je verkeert zijn, waarmee je het jezelf moeilijk kan maken. Daarnaast is de RET een goede methode om inzichten op te doen over je eigen denksysteem. Je daagt jezelf cognitief uit om anders te gaan denken.

Wat te verwachten
De lifecoach zal je allereerst vragen om de situatie te beschrijven die jou het ongewenste gevoel en/of gedrag gaf. Wat was de consequentie van de situatie? Wat voelde je op dat moment? En wat dacht je? Daarna wordt er stil gestaan bij hoe je je zou willen voelen als zo’n situatie zich nogmaals voordoet. Vervolgens zal je samen met de coach je eigen gedachten gaan uitdagen. Hierbij word je begeleid bij het vervangen van je ‘oude’ gedachten door nieuwe, gezonde gedachten. Ten slotte zal je gaan oefenen met nieuwe gedachten die je wél zullen helpen om verder te komen. Zeg maar dag tegen die zorgen!

Lijkt het je wat om hier met een lifecoach mee aan de slag te gaan?
Klik dan snel hier en plan een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches via Lifecoach Breda.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden