Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Loopbaancoach
Verlies jij langzaam maar zeker je motivatie in je werk? Vind je je werk minder leuk en heb je steeds meer moeite je bed uit te komen ‘s ochtends? Dan kan loopbaancoach jou helpen!

Het is voor menig mens niet bekend hoe je jezelf kunt motiveren. Uiteindelijk is je motivatie het meest belangrijk om jouw passies en doelen te verwezenlijken. Met motivatieproblemen is het belangrijk professionele hulp te zoeken bij bijvoorbeeld een coach. In de tussentijd biedt onze loopbaancoach je vast 3 tips om je intrinsieke motivatie zelf te verhogen. Er wordt hierbij ingegaan op de drie componenten van motivatie: drijfveer, behoefte en beloning.

1. Drijfveer: Speel in op je eigen drijfveer. Kom er eerst achter wat dit is: Wat drijft jou? Is dit verbinding met anderen? Of naar een doel of product toewerken? Zorg ervoor dat je zin kunt geven aan je werk met behulp van doelen die passen bij jouw drijfveer. Als jij bijvoorbeeld opleeft van verbinding met anderen kun je hier uiting aan geven door mensen te betrekken bij wat je doet. Dit kunnen collega’s zijn, maar je kan er ook over nadenken wie voor jou belangrijk is om jouw innerlijke motivatie aan te wakkeren. Zorg er voor dat je deze mensen regelmatig blijft zien. Als het jouw drijfveer is om naar een doel of product toe te werken, bedenk dan voor jezelf welke doelen jij wilt bereiken. Maak een planning voor hoe je deze dingen kunt bereiken. Dit kan heel motiverend werken!

2. Behoefte: Het bevredigen van jouw behoeftes is eigenlijk de basis van het voelen van voldoening en dus ook voor motivatie. Als je behoeftes namelijk niet bevredigd worden, demotiveert dit enorm. Wees je dus bewust van wat jouw behoeftes zijn en zorg ervoor dat hier in de eerste instantie aan voldaan zal worden. Lukt dit niet (dit kan natuurlijk ook niet altijd), zorg er dan voor dat je je in elk geval eerlijk en duidelijk hebt geuit hierover, dit zal al een verlichtend gevoel geven.

3. Beloning: Uiteindelijk is een beloning een van de belangrijkste componenten van motivatie: ‘Waar doe je het allemaal voor?’. Het mooiste is nog dat een beloning zelfs op je hersenen inwerkt en je motivatie stimuleert: een perfecte formule voor meer motivatie dus. Een beloning hoeft niet veel te kosten en heeft een groot effect. Geef jezelf een beloning na het behalen van een deadline of een doel. Vier het als je een persoonlijk succes of record hebt gehaald. Plan voor jezelf leuke dingen in tussen het harde werken. Beloon ook anderen door een complimentje of erkenning voor hun goed geleverde werk: Dit geeft jou en de ander een goed gevoel. Bovendien maak je het voor de ander makkelijker om jou ook eens een complimentje terug te geven.

Coaching voor jou?
Wil je graag wat meer persoonlijke hulp bij het uitwerken van deze tips? De loopbaancoach zal in het coachtraject uitgebreid aandacht besteden aan bovenstaande tips. Plan direct een gratis oriëntatiegesprek met een van onze coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden