Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het IQ van een individu lijkt steeds minder belangrijk te worden bij het selecteren van personeel. Tegenwoordig draait het allemaal om EQ: emotionele intelligentie. Emotionele intelligentie is het vermogen je eigen emoties en die van anderen waar te nemen en te reguleren. Welke vaardigheden vallen onder een hoog EQ? Valt EQ verder te ontwikkelen of is dit aangeboren? In tegenstelling tot IQ kan EQ gestimuleerd en verbeterd worden. Echter is het ontwikkelen van bij EQ behorende vaardigheden niet makkelijk. De loopbaan coach Rotterdam helpt je bij het ontwikkelen van de juiste technieken.

Persoonlijk domein
Zelfinzicht en zelfmanagement zijn belangrijke aspecten op het persoonlijk domein van EQ. Indien je je eigen kwaliteiten en valkuilen goed kent, kun je hier naar handelen. Het helpt bij het optimaliseren van je eigen productiviteit en prestaties. Ook emotionele zelfbeheersing is een onderdeel van dit domein en kan een grote rol spelen in verschillende situaties.  Hoewel emotionele zelfbeheersing grotendeels bepaald wordt door iemands persoonlijkheid, kan ook hier aan gewerkt worden. Door hulp van loopbaancoaching zul jij jouw zelfinzicht en zelfmanagement verbeteren.

Sociaal domein
Een belangrijk onderdeel van een hoog EQ is dat je naast bewust zijn van jezelf ook bewust bent van anderen om je heen. Op deze manier zul je niet alleen beter samenwerken, maar ook anderen motiveren om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Een bepaalde mate van inlevingsvermogen zorgt ervoor dat anderen zich serieus genomen voelen en respect voor je tonen. Individuen met een hoog EQ stimuleren ontwikkeling binnen en tussen personen in de organisatie.

Ontwikkel je EQ
Het verhogen van je EQ kan bereikt worden met de juiste training. Wil jij jouw functie naar een hoger niveau tillen? Waardevoller worden voor de organisatie? Met de hulp van een loopbaancoach ontwikkel jij jouw EQ kwaliteiten waar elke werkgever van droomt! Plan snel een gratis oriëntatiegesprek in!

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden