Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Veel mensen zitten met talloze vragen over hun baan. Zo zijn er mensen die opzoek zijn naar een geschikte baan, mensen die willen wisselen van carrièrepad en anderen willen juist graag hun baan behouden, maar hier meer uit halen. Het uiteindelijke doel is niet zo lastig te bepalen, maar de weg er naar toe vaak wel. Onze coaches kunnen loopbaanadvies op maat geven bij dit soort vraagstukken en mensen verder helpen met het uitstippelen van een richting in hun loopbaan en deze helpen verwezenlijken.

Stellen van doelen
Een loopbaanadvies bestaat uit verschillende fases. De begin fase, en meteen een van de belangrijkste fases, is het ontdekken van wat men graag zou willen bereiken en dat om zetten in uitdagende, heldere en realistische doelen. Wanneer je duidelijke en concrete doelen hebt is het namelijk een stuk makkelijker je gedrag hierop aan te passen. Daarnaast is het handig om het overkoepelende doel op te delen in subdoelen. Dit kan erg motiverend werken doordat subdoelen sneller en makkelijker te behalen zijn en je zo meer geprikkeld wordt om de andere subdoelen ook te realiseren.

Reflecteren en evalueren
Een andere essentiële fase is die van reflectie en evaluatie. Loopbaanadvies is eigenlijk een leerproces waarbij jijzelf gaat leren van ervaringen in de praktijk. Wat werkte wel? Wat werkte niet? Maar vooral ook: Waarom werkte het wel of niet? Vervolgens kun je dan bepaalde alternatieven voor gedrag bedenken die wellicht beter werken en deze worden dan ook in de praktijk getest. Door dit proces bereik je dan uiteindelijk vanzelf het gewenste resultaat.

Zit jij ook met een vraag over je baan, wil je een ander carrièrepad op of twijfel je heel erg over je huidige baan en over wat voor soort werk goed bij je zou passen, dan kan ons loopbaanadvies je van dienst zijn.

» Klik hier om een gratis oriëntatie gesprek in te plannen voor loopbaanadvies


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden