Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wanneer je tegen bepaalde dingen aan loopt in je werk is het handig om iemand te raadplegen die hier objectief buiten staat. Deze persoon kan je namelijk laten zien wat je goed doet en wat je zou kunnen verbeteren. In dit soort gevallen is het van nut bijvoorbeeld loopbaanadvies te volgen.

Een loopbaanadvies wordt altijd in stappen doorlopen. Dit gebeurt zodat jij precies weet waar jij in het proces staat. Een voorbeeld van zo’n stappenplan zou er als volgt uit kunnen zien:

1. Doel verhelderen. In de fase gaan jij samen met jouw loopbaanadviseur samen bekijken waarom dit doel zo belangrijk voor jou is en wat je nu precies wilt bereiken.
2. Situatie evalueren. In deze fase gaan jij en jouw loopbaanadviseur bekijken hoe je situatie er nu uit ziet. Wat is het resultaat van deze situatie?, welke zaken zijn tot nu toe misgegaan? Welke factoren waren hierbij van belang? Wat heb jij in deze situatie gedaan om het probleem op te lossen?
3. Opties bedenken. In deze fase wordt er gekeken naar wat jij zelf zou kunnen doen om de situatie te veranderen. Welke alternatieven zijn er? op welke wijze kunnen deze opties voor jouw en of andere negatief uitpakken? Wat zou jij doen als alles mogelijk was?
4. Actieplan opstellen. Hier wordt er gekeken wat jij kan doen om je doel te bereiken en op welk termijn dit zou kunnen. Welke criteria van succes zijn er? Welke concrete stappen kun jij nu als eerste zetten? Wat worden de vervolgstappen? Zijn er eventuele obstakels?

De kracht van dit model is dat het in overzichtelijke stappen kan leiden tot een duidelijk eindresultaat. Jij verheldert actief jouw probleem en bedenkt zelf de oplossingen voor jouw probleem. Wil jij aan de slag met loopbaanadvies in Den Haag?

>> klik dan hier om de profielen van onze coaches te bekijken


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden