Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Voel jij je niet meer op je plek op je werk? Heb jij het idee dat je beetje bij beetje weg kwijnt binnen de organisatie waar je werkt? Ben jij niet gelukkig met je werkzaamheden of voel jij je er niet meer thuis? De loopbaancoaches van GORT geven jou een aantal feitjes over ‘gelukkig zijn’.

Geluk een doel op zich
Geluk is een belangrijk doel in de moderne maatschappij. De meeste mensen kijken uit naar een gelukkig leven en hechten veel waarde aan geluk. Het idee dat we moeten streven naar een groter geluk kan echter voor veel stress zorgen. Wat als jij helemaal niet zo gelukkig bent? Wat als jouw baan je vooral ongelukkig maakt, maar je niet weet hoe je dit moet oplossen?

Wat is geluk?
Het is eerst relevant een duidelijk beeld te hebben wanneer we spreken over geluk. Het woord ‘geluk’ wordt op verschillende manieren gebruikt. In het algemeen is het een overkoepelende term voor alles wat goed is. In die zin wordt ‘geluk’ ook wel vergeleken met ‘levenskwaliteit’, wat over je persoonlijk welzijn gaat. Meer specifiek gezien kan je ‘geluk’ ook omschrijven als in welke mate iemand houdt van het leven dat hij leidt.

Sleutels tot geluk
Er zijn verschillende manieren om je werk positiever te gaan ervaren. Ten eerste is het belangrijk dat jij jouw inkomen niet met dat van collega’s moet vergelijken. Inkomen is belangrijk voor geluk, maar meer en meer inkomen levert niet meer geluk op. Richt je in plaats daarvan op vrijheid, levenskwaliteit, vertrouwen en relaties.
Een andere manier die bij kan dragen aan je geluksgevoel is dat je niet bang moet zijn om af te wijken van je vastgestelde norm in je loopbaan en je doel opnieuw te evalueren.
Stel daarnaast je loopbaan voor als een verhaal in een boek waarvan jij zelf de auteur bent. Dit is erg belangrijk wanneer jij niet meer tot je recht komt in je huidige baan. Neem het heft in eigen handen, neem je verantwoordelijkheid en besef dat jij het zelf kunt veranderen!

Loopbaanadvies en de zoektocht naar geluk
Samen met een coach ga je actie ondernemen en zorg jij ervoor dat jouw baan je niet ongelukkig meer maakt. Je verbetert je vaardigheden en je leert jezelf te waarderen voor wie je en wat je bent. Wanneer je toe bent aan een carrière-switch, ga je samen zoeken naar een uitdagende baan die van grote betekenis is voor jezelf. Geloof in je eigen talenten en zoek inzicht!

Vraag een gratis oriëntatiegesprek aan met een loopbaancoach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden