Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het is zeker niet noodzakelijk om een bepaald probleem of moeilijkheid te hebben om de stap te maken naar een loopbaanadviseur. Het kan ook goed zijn dat je prima op je plek bent op je werk en je positief naar je werk kijkt, maar dat je jezelf afvraagt of je er nog meer uit zou kunnen halen. Veel mensen nemen genoegen met werk waarvoor ze een ‘6’ zouden geven en kijken niet naar de mogelijkheden om hier minstens een ‘8’ van te maken. Met een loopbaanadvies zou je kunnen kijken waar er voor jou kansen liggen om meer genoegdoening uit je huidige baan te halen.

SWOT-analyse
Om te kunnen kijken waar er voor jou mogelijkheden zijn om je talenten en capaciteiten nog nuttiger te gebruiken is het handig om gebruik te maken van een zo geheten SWOT-analyse. SWOT staat voor: strenghts, weaknesses, opportunities en threats. Door eerst te kijken waar je sterke en zwakke kanten liggen, wordt het makkelijker concrete ontwikkelingsplannen op te stellen. Vervolgens moet er gekeken worden hoe juist jouw kwaliteiten in de context waarin je werkt gebruikt kunnen worden; de kansen. Het is soms moeilijk om te zien hoe deze kansen benut kunnen worden omdat er nog obstakels zijn die eerst overwonnen moeten worden; iemand die meer verantwoordelijkheid wil zou dit eerst moeten overleggen met zijn baas. Dit noemt men de risico’s. Door het uitvoeren van deze analyse kan er een totaal beeld gevormd worden, wat leidraad gaat zijn voor toekomstige actie.

In actie komen
Nu kan je binnen het loopbaanadvies kijken naar de implementatie van jouw kwaliteiten in de huidige werksituatie. Belangrijk hierbij is dat je voldoende motivatie hebt om acties door te zetten, zeker wanneer blijkt dat toch niet met alle valkuilen rekening is gehouden. Door telkens duidelijke, realistische en haalbare doelen te stellen kan jouw motivatie vergroot worden. Daarnaast is het belangrijk om je te beseffen dat het niet erg is wanneer je doelen niet direct worden behaald. Realiseer je dat je stappen in de goede richting aan het zetten bent, en dat elke je de mogelijkheid die krijgt jouw capaciteiten te benutten, door jezelf gegrepen kan worden. Jij bent immers de baas over je eigen leven.

» Klik hier om direct een gratis oriëntatie gesprek in te plannen met jouw loopbaanadviseur.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden