Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben je niet meer tevreden met je huidige functie? Ben je toe aan iets nieuws? Behoefte aan loopbaanadvies ? Het is normaal om op een punt te komen, waarbij je niet goed weet wat je wilt. Het kan zijn dat je even wat extra moeite moet steken in je carrière. Dit betekent niet direct dat je van baan moet switchen. Ook binnen je huidige functie kunnen er verschillende nieuwe uitdagingen zijn. Onze coaches geven je loopbaanadvies en helpen je bij het beantwoorden van je vragen. Er zijn verschillende redenen om loopbaanadvies in te schakelen.

Redenen om een loopbaanadviseur in te schakelen
1. Wat moet ik doen na mijn studie?
Veel afgestudeerden hebben moeite met het vinden van een baan. Dit komt deels door de ongunstige markt. Echter is dit niet de enige reden. Veel afgestudeerden weten niet goed wat ze precies willen gaan doen na hun studie. Er zijn oneindig veel mogelijkheden waar een keuze in gemaakt dient te worden. Zo helpt gericht zoeken bij het vinden van de juiste vacatures. Daarnaast is het tijdens een sollicitatiegesprek belangrijk om goed te weten wat je wilt. Op deze manier laat je een zelfverzekerde indruk achter en overtuig je je toekomstige werkgever.

2. Hoe haal ik meer plezier uit mijn werk?
Wanneer je meer plezier uit je werk wilt halen zal je eerst moeten uitzoeken hoe het komt dat je met tegenzin naar je werk gaat. Vraag jezelf af waar je in het begin je motivatie vandaan haalde en wat er nu veranderd is. Wil je nog meer leren? Wil je iets meer in handen hebben? Bedenk voor jezelf wat je mist en hoe je daar iets mee kunt doen.

3. Wil je iets nieuws?
Wil je een nieuwe stap gaan zetten in je carrière? Het kan zijn dat je het werk dat je doet niet meer wilt doen. Misschien heb je het lang genoeg gedaan en wil je iets compleet anders gaan doen. Het is van belang om eerst goed uit te zoeken wat je wilt. Op deze manier kun je een concreet plan van aanpak opstellen en hiermee aan de slag gaan. Laat je niet beïnvloeden door de mening van anderen maar doe wat je écht wilt!

Loopbaanadvies
Mensen die niet goed in hun vel zitten kunnen last krijgen van vermoeidheid, ongezonde eet en drink-gewoontes, hoge bloeddruk, stress en slaapproblemen. De oorzaak van dit ongenoegen wordt vaak gevonden op het carrièregebied. Zo blijkt dat 74% van de ondervraagden, met een leeftijd tussen 25 en 35 jaar en minimaal een jaar werkzaam, niet tevreden over de huidige baan. Volgens dit promotieonderzoek van Wijnants uit 2005  onder hoogopgeleiden blijkt ruim de helft van de respondenten niet tevreden over de balans tussen werk en privé. Een coach kan je helpen om de juiste draai aan je carrière te geven, zo hoor je met Loopbaanadvies bij de groep werknemers die met plezier naar het werk gaan!

Onze loopbaanadviseurs maken onder andere gebruik van de SMART-methode, hierbij wordt een constructief plan opgesteld waarbij er stapsgewijs actie wordt ondernomen die jou helpen om stappen te zetten richting je nieuwe baan. Een SMART-schema dat wordt opgesteld tijdens Loopbaanadvies heeft vaak de volgende indeling:

  • Specific: Een ‘leukere’ baan is geen doel, je gaat met de coach kijken wat de mogelijkheden zijn aan de hand van de huidige stand op de arbeidsmarkt.
  • Measurable: Aansluitend op de vorige stap ga je kijken naar waar de gevoelens van ongenoegen vandaan komen en hoe er op een effectieve wijze stappen kunnen worden gezet naar een situatie van verbetering.
  • Achievable: Door het doorgronden van jou competenties zoeken wij naar een baan die zich volledig aansluit op jou persoonlijkheid en kwaliteiten.
  • Realistic: Coaches kunnen aangeven wat voor jou realistische doelen zijn. Door de professionele aanpak van Loopbaanadvies  wordt een plan opgesteld dat geheel overstemd met jou kunnen en willen.
  • Time-Bound: Een valkuil die een grote rol speelt bij werknemers die van baan willen veranderen is vaak het doorschuiven van plannen naar de toekomst. Met de coach ga je tijdsgebonden doelen opstellen zodat ook jij binnenkort een baan hebt waar je volledig content mee bent.

Spreekt deze aanpak jou aan of ben je benieuwd naar de andere mogelijkheden?

Plan dan een gratis oriëntatiegesprek in de agenda met een loopbaanadviseur naar keuze


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden