Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Wat is coaching nu eigenlijk? Coaching is erop gericht kwaliteiten van mensen naar voren te halen of deze verder te ontwikkelen. Vragen als ‘Waar sta ik in mijn carrière?’, ‘Waar wil ik heen?’ en ‘Wat wil ik?’ kunnen bijvoorbeeld aan de orde komen. Een coach kan je helpen met het zoeken naar antwoorden op deze vragen, bijvoorbeeld in de vorm van loopbaanadvies. Dit kunnen in principe alle zaken zijn die met jouw loopbaan te maken hebben.

Doel van coaching
Het onderliggende doel van coaching is een leerproces op gang te brengen dat jou in staat stelt je verder te ontwikkelen. Hierbij dient de werksituatie als uitgangspunt. ‘Leren’ wordt in deze context gezien als veranderen van gedrag in effectiever gedrag. Om via coaching tot gedragsverandering te komen hanteren we vijf uitgangspunten:

  • Jij bent onafhankelijk en hebt eigen verantwoordelijkheid: in elke situatie beschik jij over handelingsvrijheid. Jij bepaalt het doel van het coachtraject en bent verantwoordelijk voor het bereiken van daaraan gekoppelde resultaten.

  • Jij en de coach zijn gemotiveerd: aanleiding tot coaching is meestal een subjectief ervaren tekort in de huidige werksituatie. Dit wordt door jou en de coach vertaald in een coachvraag waar jij en coach samen gemotiveerd aan werken.

  • Coachen is vrijwillig, maar niet vrijblijvend: jij gaat een relatie aan met de coach op basis van wederzijdse vrijwilligheid. Tegelijkertijd vormen vooraf overeengekomen afspraken ook een belangrijk onderdeel van jouw coachtraject.

  • Focus is positief en toekomstgericht

  • Coachen is werkgerelateerd en praktijkgericht: uitgangspunt is jouw werksituatie en bij voorkeur wordt er gewerkt met actuele praktijksituaties.

Leerproces & verandering
Wanneer je in gesprek gaat met een coach richt je je met name op jouw kwaliteiten en talenten en hoe je deze kan inzetten tijdens je werk, maar ook komt aan bod waar je minder goed in bent. Dit is belangrijk, want op deze manier krijgt de coach een compleet beeld van jou. Jij staat als individu namelijk centraal tijdens het loopbaanadvies. Zo komt er bovendien een leerproces tot stand waarin jij in staat bent je naar tevredenheid te ontwikkelen.

Weet jij niet meer precies weet wat je wil in je carrière? Wil je hierbij geholpen worden door middel van loopbaanadvies?

>> Klik hier om direct een gratis oriëntatiegesprek in te plannen.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden