Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Maartje en Koos werken op dezelfde marketingafdeling van een grote organisatie. Beiden zijn slim en tonen veel inzet. De afdelingsleider geeft hen een opdracht die niet helemaal binnen hun takenpakket valt en daarom extra veel creativiteit, aanpassingsvermogen en lef vraagt. Deze blijkt Maartje veel beter af te gaan dan Koos. Hoe kun je dit verklaren? Een van de redenen waarom de ene persoon zijn doelen sneller en gemakkelijker behaalt dan de ander, is de mate van self-efficacy. Uit onderzoek blijkt dat self-efficacy een belangrijke voorspeller is van de prestaties die mensen leveren. In dit artikel lees je wat dit verschijnsel is en hoe loopbaanadvies jou helpt om je self-efficacy te vergroten.

Wat is self-efficacy?
Wanneer je self-efficacy hebt, heb je vertrouwen in je eigen kunnen. Je bent ervan overtuigd dat je een bepaalde taak succesvol kunt uitvoeren. Mensen met veel self-efficacy blijken beter te presteren op de desbetreffende taak. Self-efficacy heeft betrekking op alles wat je doet. Ben jij in de veronderstelling dat je 5 kilometer kunt hardlopen, zonder tussendoor te stoppen? De kans dat het je dan lukt, is groter dan wanneer je denkt dat je het toch niet volhoudt. Geloof jij dat je na een burn-out je werk succesvol kunt hervatten? Dan zal je eerder in actie komen en daadwerkelijk je werk sneller hervatten.

Loopbaanadvies
Een belangrijk onderdeel van coaching is het vergroten van self-effiacy. Door jouw kwaliteiten en sterke kanten in kaart te brengen, ga je (weer) vertrouwen op jouw capaciteiten. Iedereen kan namelijk zijn self-efficacy leren vergroten! Gedachten als ‘ik kan het toch niet’, ‘dit kunnen anderen veel beter’ of ‘ik ga vast weer falen’ worden met de hulp van een professionele coach van loopbaanadvies getransformeerd tot ‘dit gaat mij lukken, ik kan dit!’. Zie jij dit wel zitten?

Kijk in de agenda voor een kosteloos oriënterend gesprek met een coach naar jouw keuze.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden