Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Loopbaanadvies omvat alle methodes en technieken die de loopbaanadviseur kan gebruiken om ervoor te zorgen dat de vragen die jij hebt over je loopbaan beantwoord kunnen worden. De loopbaanadviseur kan je helpen op alle vlakken van je loopbaan, ook wanneer bepaalde vragen overlap hebben met je privéleven. Vragen mogen dus zowel het professionele vlak bekleden als het persoonlijke vlak. Voorbeelden van vragen waarmee je in een loopbaanadvies stapt zijn: ‘Wat wil je bereiken in je loopbaan?’, ‘Past mijn huidige baan wel bij mij?’, ‘Hoe ga ik om met het combineren van privé en werk?’en ‘Hoe kan ik mijn capaciteiten zo goed mogelijk benutten in mijn baan?’

Het stellen van doelen
Het doel van het loopbaanadvies is dat jij je weer beter op je plek voelt op je werk en je helpt keuzes te maken binnen je baan. Het kan helderheid creëren wanneer je niet weet wat je precies wilt en realistische en haalbare doelen zullen worden gezet. Doelen stellen is een belangrijk kenmerk voor het loopbaanadvies. Het helpt je namelijk te bedenken wat je graag wilt. Daarnaast blijkt dat wanneer mensen doelen eenmaal hebben gesteld zij zich hier automatisch voor proberen in te zetten en moeite steken in het behalen van het doel. Ook blijkt dat haalbare doelen motiverend werken omdat men ziet dat het realistisch is dat ze deze kunnen gaan halen.

Een veilige omgeving
Naast de inhoud van het loopbaanadvies is ook de context van belang. Loopbaanadviseurs zullen altijd de vertrouwensband voorop stellen en proberen een zo veilig mogelijke situatie te creëren. Daarnaast is het van belang dat het loopbaanadvies, wat ook wel gezien kan worden als een soort proces, verloopt op een manier die jij prettig vindt en bij jou past. De loopbaanadviseur zal dus ook proberen met jou samen te werken om er zo achter te komen wat jij fijn vindt en bij welke manier van communiceren jij het meeste baat hebt. Door een gestructureerde manier van werken aan te houden in combinatie met een prettige omgeving, zullen jouw wensen en doelen behaald kunnen worden.

Heb jij een loopbaanvraag of wil je gewoon meer weten over hoe een loopbaanadvies in zijn werk gaat? Dan kan je terecht bij een loopbaanadviseur van GORTcoaching. » Klik hier om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden