Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het nieuwe jaar is weer van start gegaan, dit jaar ga ik echt nieuwe dingen doen op mijn werk, ga ik nieuwe uitdagingen aan en ga ik groeien! Dit zijn voornemens die veel mensen maken op het gebied van werk, maar vaak blijven ze jaar in jaar uit toch op dezelfde plek zitten. Wil jij in 2015 eindelijk wél die grote stap in je carrière gaan maken? Loopbaanadviseurs kunnen je hierbij begeleiden. Om zelf alvast een stapje verder te kunnen komen in je carrière volgen hier alvast een aantal tips.

Begin bij je huidige baan
De beste manier om je carrière te verbeteren is: werken! Blijf er naar streven om bepaalde werkzaamheden nog beter te doen, zelfs al heb je het gevoel dat je alles al onder de knie hebt. Stel je manager voor om zaken op een andere manier aan te pakken en te verbeteren. Zo zal hij of zij misschien aan jou denken op het moment dat er ruimte is voor promotie.

Blijf leren
Tegenwoordig zijn er veel veranderingen en verbeteringen die elkaar in razendsnel tempo opvolgen, ook in het bedrijfsleven. Ga er niet zomaar van uit dat je al over alle vaardigheden beschikt om het te maken. Als je vooruit wil in je functie moet je blijven leren. Carrière maken is je hele leven lang je skills bijschaven, nieuwe vaardigheden verwerven en kennis blijven opdoen. Alleen zo evolueer je mee met de wereld om je heen.

Ga na wat jouw droombaan is
Als je aan je carrière werkt, is het nuttig om een doel voor ogen te houden. Je droombaan is er eentje waarbij je eigenlijk alleen taken doet die je leuk vindt. Ga na of je bijvoorbeeld graag met mensen werkt of liever bezig bent met de technische of economische kant van de zaak. Weten wie je bent en waar je naartoe wil is een belangrijke stap op jouw carrièrepad.

Actie ondernemen
Wat je doel ook mag zijn – een andere baan vinden, voor jezelf beginnen, manager worden – de snelste manier om het te bereiken is door er simpelweg werk van te maken. Beschouw je huidige baan niet als een plek waar je blijft zitten tot iets beters je pad kruist. Want ook je huidige baan of positie vraagt tijd en energie, en voor je het weet word je er zo door opgeslokt dat je jouw carrièredoelen uit het oog verliest. Loopbaanadviseurs kunnen je helpen om in actie te komen zodat jij je droombaan kan vinden!

Wil jij ook voortgang in jouw carrière boeken en hierbij professioneel begeleid worden?

Plan dan hier een afspraak in met een van onze loopbaanadviseurs.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden