Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Je lichaamstaal,  je uiterlijke verschijning en je presentatie dienen de juiste boodschap uit te zenden wanneer je in je werk succesvol wilt zijn.Wanneer je contact hebt met cliënten of klanten kan het contact vluchtig zijn. Je hebt dan maar kort de tijd om het gedrag van de ander te peilen en je houding daarop af te stemmen. Deze eerste indruk is echter zeer belangrijk. Het kan net het verschil maken tussen een geslaagde afloop van zakelijke gesprekken of het mislopen van een zakelijke deal. Daarnaast is non-verbale communicatie naar collega’s en leidinggevenden ook belangrijk zodat miscommunicatie uit de weg gegaan wordt en jij een betere indruk kunt maken.
Dit alles is zeker niet voor iedereen even gemakkelijk. Loopbaancoaching kan je helpen om je non-verbale communicatie te verbeteren zodat jij jezelf nog beter kunt presenteren.

Non-verbale communicatie verbeteren
Wanneer je jezelf non verbale vaardigheden aan wilt leren is het aan te raden om te denken in termen wat van je wel moet doen in plaats van wat je niet moet doen. De kans is namelijk groot dat wanneer je jezelf focust op wat je niet moet doen eerder averechts zal werken dan dat het gewenste verandering met zich meebrengt. Bijvoorbeeld wanneer je denkt dat je niet met je handen in je zakken moet gaan staan, word je geprikkeld door je onderbewuste om het juist wel te doen. Je bent er dan namelijk zo op gefocust en krijgt prikkels binnen die gekoppeld zijn met jouw handen in je zakken. Het is beter om te denken dat je jouw handen moet gebruiken ten ondersteuning van je verhaal. Op deze manier denk je wat je wel moet doen en word je geprikkeld om je handen ter ondersteuning van je verhaal te gebruiken.

Met deze tip, en nog vele andere tips over hoe je een goede eerste indruk maakt en hoe je je het beste kan presenteren, kun je met een Loopbaancoach Rotterdam aan de slag. Je zult zien dat jij nog heel veel kunt halen uit jouw verbeterde non-verbale communicatie!

Loopbaancoach
Wil jij slechte lichaamstaalgewoonten doorbreken en leren hoe jij jezelf het beste kunt neerzetten? Onze loopbaancoaches helpen je graag. Plan hier een gratis oriëntatiegesprek.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden