Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Tegenwoordig lijkt de voorwaarde voor een succesvolle carrière het maken van lange dagen en het opofferen van alles eromheen. Gelukkig blijkt dat dit niet waar hoeft te zijn. Loopbaancoaches van GORTcoaching krijgen tijdens hun werk vaak te maken met mensen die drukke levens leiden en graag zouden willen weten hoe ze meer tijd voor andere zaken dan werk vrij kunnen maken. Vaak blijkt dat kleine aanpassingen in het dagelijks leven al een groot verschil kunnen maken.

Geen balans?
Zou je zelf ook een betere balans willen vinden tussen werk en vrije tijd? Merk je dat je tijdsindeling niet overeen komt met je prioriteiten? Of vind je het lastig om jezelf op de eerste plaats te zetten? Wanneer je jezelf kan vinden in deze vragen, dan is het verstandig om begeleiding te vragen aan een loopbaanadviseur. Hierdoor kan je nieuwe inzichten opdoen in wat je graag binnen je loopbaan zou willen bereiken zonder jezelf voorbij te lopen. Bovendien krijg je tips hoe je dit het beste klaar kan spelen.

Doe-het-zelf tips
Wil je alvast zelf aan de slag? We hebben voor jou een aantal tips van onze loopbaancoaches op een rijtje gezet. Deze kleine aanpassingen vormen de eerste stappen op de weg naar meer evenwicht en energie in je leven, zonder dat je je verantwoordelijkheden vaarwel hoeft te zeggen.

1. Plan een momentje van ‘even niets doen’ in. Dit zal in het begin niet zo eenvoudig zijn, maar wanneer je even afstand neemt van de drukte en heisa in je omgeving, krijgt je hoofd de kans om op adem te komen. Hierdoor wordt het makkelijker om de concentratie vast te houden die nodig is om door te gaan.

2. Bekijk welke situaties of mensen uitputtend zijn in je leven. Wanneer dit duidelijk voor je is, kan je kijken of je hun impact kan verminderen of wegnemen. Hierdoor houdt je meer fysieke en mentale energie over. Dit zal voor meer rust zorgen, waardoor je ook je tijd effectiever kan benutten.

3. Daadkracht kan ook gehaald worden uit ‘wonderbaarlijke momenten’. Probeer deze bewust meer in je leven aan te brengen. Ga een avondje uit, maak een wandeling op een mooie dag of geef iemand bewust een compliment. Het zijn zaken die niet tijdrovend hoeven te zijn, maar je wel een mentale boost kunnen geven.

Aan de slag met loopbaancoaching
Vind je het lastig om hiermee aan de slag te gaan en kan je wel wat hulp gebruiken? Lukt het je niet om een goede balans te vinden? Of ben je klaar voor de volgende stappen? Dan is het aan te raden om begeleiding en ondersteuning te vragen aan loopbaancoaches van GORTcoaching. Een loopbaanadviseur weet je te helpen bij het aanbrengen van meer evenwicht, het opdoen van nieuwe inzichten en het vergroten van de effectiviteit op je werk. Interesse? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden