Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het kan soms lijken alsof andere mensen altijd meer bereiken dan jij, of altijd de goede beslissingen lijken te nemen in hun loopbaan. “Waarom hebben zij steeds zo veel geluk en ik niet?” Als je steeds maar weer deze gedachten hebt is het goed om je te beseffen dat geluk niet zomaar afhankelijk is van ‘het lot’, maar dat je zelf invloed kan hebben op de mate van geluk in je leven. Een loopbaancoach kan jou helpen om meer uit je leven te halen en ook die geluksvogel te worden! Met deze vier tips kun je alvast zelf aan de slag.

De gelukkige persoonlijkheid
Onderzoek wijst uit dat mensen die open staan voor ervaringen meer geluk hebben, omdat zij meer toevallige mogelijkheden creëren, deze opmerken en hiervan kunnen profiteren. Mensen die geluk hebben vinden het vaak belangrijk om op pad te zijn en nieuwe stappen te ondernemen. Elke beleving en ontmoeting kan namelijk unieke connecties of kansen opleveren. Hoe meer contacten je maakt, des te groter de kans is dat dit iets moois op zal leveren. Ga er dus op uit, ontmoet nieuwe mensen en doe nieuwe ervaringen op!

Intuïtie
Naast een open persoonlijkheid maken geluksvogels ook meer gebruik van hun intuïtie. In een maatschappij waar vooral de ratio wordt beschouwd als een grote kwaliteit is de intuïtie van de mens een onderbelicht onderwerp. En dat is zonde! Loopbaancoaching zal jou juist helpen om je gevoel vaker aan te kunnen spreken. Geluk bevindt zich namelijk overal om ons heen, maar sommige mensen kunnen hier beter op inspelen omdat zij situaties benaderen vanuit hun gevoel en dit kan vaak mooie, nieuwe inzichten opleveren.

Verwachting van het leven
Norman Vincent Peale zei ooit: “Verwacht het beste en krijg het dan ook.” En dit is precies waar het derde punt van de weg naar geluk op gebaseerd is. Uit onderzoek blijkt dat mensen die meer geluk verwachten te hebben in het leven ook daadwerkelijk meer geluk zullen ervaren. In de psychologie wordt dit de ‘self-fulfilling prophecy’ genoemd: Dat wat je verwacht zal je in het leven ook vaak toekomen. “Wees dus positief, ga uit van het goede in het leven en geloof in je eigen kunnen!” 

‘Alles komt goed’
Mensen met veel geluk in hun loopbaan geloven vaak dat alles goed komt. Zij bezitten het vermogen om ongeluk weg te verklaren. Dit sluit goed aan bij het vorige punt, dat uit gaat van het positieve in de mens. Mensen met geluk zijn positiever en weten van een negatieve situatie altijd iets moois te maken. Zo zullen ze bij een ontslag bijvoorbeeld zeggen dat het het beste is wat hen is overkomen, omdat het de weg vrij maakt voor nieuwe opties in het leven. Deze instelling kun je jezelf aanleren. Begin bij de kleine dingen in het leven en probeer er het mooie van in te zien. Je zult zien dat geluk overal om je heen aanwezig is!

Advies loopbaan Breda
Heb jij het gevoel dat je weinig geluk hebt in het leven en wil je hier iets aan doen? Een loopbaancoach kan je hierbij helpen. Plan dan direct een gratis oriëntatie gesprek.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden