Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Onze huidige economie is zich zo aan het hervormen dat we te maken hebben met een veroudering van de arbeidsmarkt. De proportie oudere werknemers is aan het toenemen, mensen werken tot een hogere leeftijd door en de pensionering wordt hierbij opgeschort. Deze veranderingen kunnen nadelig zijn voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, stress en een grotere kans op verwondingen en ziekten. Wil je als oudere werknemer je mannetje kunnen staan, dan dien je mee te gaan met de stroom van de huidige, onzekere en flexibele arbeidsmarkt. De loopbaancoaches van GORTcoaching weten hoe.

Weg met die vooroordelen
Er bestaan verschillende vooroordelen over oudere werknemers. In vergelijking met werknemers tot 35 jaar, worden oudere werknemers vaak gezien als minder flexibel, minder ambitieus en te duur in relatie met verminderde werkprestaties. Om die vooroordelen tegen te kunnen spreken, is het belangrijk om te weten welke koers je het beste kunt bevaren. Loopbaancoaches kunnen je hierbij helpen door specifiek en relevant loopbaanadvies te geven. Op deze manier kom je meer te weten over jouw kwaliteiten en valkuilen en wat jouw mogelijkheden nu precies zijn. Samen stel je een plan van aanpak op, zodat je weet hoe je het beste in kunt spelen op de huidige arbeidsmarkt.

De tips van loopbaancoaches
Ben je een oudere werknemer en ben je onzeker over je huidige functie?
Voordat je overweegt om loopbaanadvies van een coach te vragen, zijn er 4 tips die we alvast meegeven, zodat jij je als oudere werknemer positief kunt onderscheiden van de rest:

1. Probeer de stand van je zeilen aan te passen.
Het is tegenwoordig belangrijk dat je je goed afstemt op een veranderende omgeving. Probeer open te staan voor nieuwe situaties. Onthoudt: een nieuwe ervaring is een aanwinst voor jezelf!

2. Een groot voordeel van de oudere werknemer is zijn bedrevenheid.
Weet dus welke kwaliteiten je in huis hebt en hoe je deze over brengt.

3. Benut de netwerken die je hebt en probeer zo nieuwe contacten te leggen binnen jouw beroepsveld. Wie weet wat dit voor jou op kan leveren.

4. Je gevoel spreekt de waarheid.
Wanneer je doet wat je leuk vindt, is dit begunstigend voor je motivatie, enthousiasme en energie. Hier pluk je niet alleen zelf de vruchten van, doordat je zo makkelijker doorzet, maar dit zal ook zeker in het oog springen bij je werkgever.

Loopbaancoaches
Mocht je na het lezen van deze tips nog steeds niet weten hoe je dit het beste aanpakt en kan je wel wat hulp gebruiken? Of twijfel je of je wel op de juiste plek zit en wil je graag wat nieuwe inzichten opdoen? Dan is het aan te raden om de hulp van een coach in te schakelen die je voorziet van loopbaanadvies. Loopbaancoaches begeleiden je en dagen je uit, terwijl je samen op zoek zal gaan naar de antwoorden op je vragen.

Is je interesse gewekt? Klik dan hier om een gratis oriëntatiegesprek in te plannen met een van onze coaches.

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden