Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Veel mensen komen op een gegeven moment op een bepaald punt in hun carrière dat ze merken een verminderde motivatie te hebben om zich nog vol voor hun baan in te willen zetten. Het is dan niet altijd gelijk mogelijk een loopbaanswitch te maken. Er gaat best wat tijd zitten in het uitzoeken van wat je graag zou willen en weten hoe je hier komt. Het is dan handig om tot die tijd toch te proberen je motivatie te vergroten in je huidige baan. Een loopbaancoach  kan je hier bij helpen.

Motivatie
Motivatie is een begrip dat uitlegt waardoor mensen in actie komen. Mensen kunnen door verschillende drijfveren gemotiveerd raken en het is dus ook van belang om uit te zoeken welke drijfveren jij nog uit je huidige werk zou kunnen halen. Jijzelf bent namelijk de enige persoon die je kan helpen motiveren door zelf uitdagingen te zoeken, zelf je omgeving anders vorm te geven en zelf je houding te veranderen.

Wat zijn jouw drijfveren?
Om te achterhalen waar jij voldoening en motivatie uit kan halen kun je jezelf afvragen welke onderstaande punten het meest op jou van toepassing zijn:

  • behoefte aan stimulering en ontwikkeling: mensen met deze behoefte willen graag nieuwe dingen leren en hun capaciteiten zoveel mogelijk uitbreiden.
  • behoefte aan zinvol werk: deze behoefte kan vervuld worden door het doen van werk dat een toegevoegde waarde heeft voor anderen.
  • behoefte aan verantwoordelijkheid: mensen die deze behoefte hebben willen graag meer zeggenschap en invloed over beslissingen die gemaakt worden.
  • behoefte aan beloning: hierbij kan zowel gedacht worden aan financiële beloning maar ook beloning in de vorm van complimenten en waardering voor het werk dat gedaan is.
  • behoefte aan competitie: wanneer dit het geval is vindt men het fijn om het beste resultaat te halen en zichzelf te kunnen uitdagen door vergelijking met anderen.

Herken jij een of meerdere van deze drijfveren bij jezelf? Samen met jouw loopbaancoach kan je kijken hoe deze behoeftes toch in je huidige baan vervuld kunnen worden. Dit advies kan je daarnaast ook meenemen in een volgende baan, om zo ook hier volledige voldoening uit te kunnen halen.

»Kijk hier om direct een gratis oriëntatiegesprek in te plannen


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden