Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Switch in karakter van carrières
De relatie tussen werknemers en de organisatie is met de jaren veranderd. Tot het begin van de 21ste eeuw bestond er de traditionele carrière. Deze kan gesymboliseerd worden met het beklimmen van een berg. Je investeert al je tijd en energie in het bereiken van het hoogst haalbare doel. Succes wordt hier gekenmerkt door opwaartse mobiliteit, namelijk promotie maken en/of een topfunctie bereiken. Dit is echter langzaamaan veranderd en heeft zich met de jaren ontplooid tot een grenzeloze carrière.

Navigatie aan!
Een grenzeloze carrière kan je je het beste voorstellen als een volledig landschap. Een werknemer is flexibel en investeert niet al zijn tijd en energie in één organisatie. Succes kan namelijk via verschillende wegen worden behaald en het is mogelijk om je eigen carrière te navigeren. Dit klinkt goed, toch? Desondanks is dit alleen succesvol, wanneer je weet wat je wilt en wat het beste bij je past. Een loopbaancoach kan je hier meer inzicht in geven.

Dé match
Het blijkt dat de beste uitkomsten worden behaald, wanneer er een goede match is tussen jou en je baan. Vooral de dimensies werknemer-baan en werknemer-organisatie zijn erg belangrijk en zijn zelfs sterke voorspellers van werktevredenheid. Wanneer een werknemer een goede match heeft met zijn werkomgeving zal er tussen deze twee een sterkere verbintenis zijn. Hierdoor ontstaat er een uitwisseling van kennis en kwaliteiten en zullen tevredenheid en succes eerder worden behaald.

Een coach als TomTom
Weet je niet wat je nu precies belangrijk vindt? Vind je het lastig om een baan te vinden die bij je past? Of merk je dat je niet op de juiste plek zit bij je huidige werkgever? Het is belangrijk om je hier meer in te verdiepen. Met de hulp van een loopbaancoach kan je ontdekken wie je bent en wat je nodig hebt. De coach fungeert in feite als TomTom in dit proces, omdat je de begeleiding en steun krijgt aangeboden die je nodig hebt. Tegelijkertijd leer je echter ook hoe je zélf je eigen carrière kan navigeren.

Denk je dat je de hulp van een loopbaancoach goed kan gebruiken? Klik hier voor ons loopbaancoach overzicht.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden