Plan een Gratis Oriëntatiegesprek
Het is bewezen: gelukkige werknemer zijn bereid om langer door te werken! Door de stijging van de wettelijke pensioenleeftijd is het voor organisaties van belang werknemers aan te trekken en te behouden. Werken aan het professionele geluk van medewerkers is een mogelijkheid om ze duurzaam inzetbaar te houden en/of maken.

Professioneel gelukkig zijn

Uit een wetenschappelijk onderzoek van Securex uit 2012, blijkt dat werknemers die professioneel gelukkig zijn, langer aan het werk willen blijven en ook daadwerkelijk denken dat ze hiertoe in staat zijn. Om in details te treden, gelukkige medewerkers geven aan bereid te zijn om van 4,9 tot 6,6 jaar langer te werken dan medewerkers die zeggen weinig of niet gelukkig te zijn op professioneel vlak. Maar hoe kan een organisaties ervoor zorgen dat werknemers zich gelukkig voelen in hun professie?

Wat leidt tot professioneel gelukkig zijn?

Een eerste stap naar professionele geluk is het afstemmen van de behoeften, mogelijkheden en verwachtingen van de werknemers aan de mogelijkheden en verwachtingen van de organisatie. Tijdens een gezamenlijk gesprek schept dit duidelijkheid en geeft het tevens een gevoel van inspraak en wederzijds vertrouwen. Daarnaast bieden steeds meer bedrijven de mogelijkheid tot coaching aan voor hun werknemers. Persoonlijke begeleiding leidt namelijk tot inzicht in de eigen competenties en geeft mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling. Deze factoren dragen tevens bij aan de perceptie van professionele gelukkigheid. Oftewel, coaching is een ideale manier om werknemers duurzaam inzetbaar te houden. Maar daarnaast ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk ook bij de werknemers zelf, aangezien een gezonde levenswijze bijdraagt aan de perceptie van geluk.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden