In de huidige maatschappij is stress een veelvoorkomend probleem. Iedereen heeft er wel eens last van en dat is ook niet zo gek. Hoge verwachtingen, lange werkdagen en weinig vakanties. Allemaal zorgt het voor een druk schema met weinig ontspanning. Dit kan veel stress met zich meebrengen en overgaan in een vicieuze cirkel waar geen einde meer aan lijkt te komen. Er wordt vaak geen tijd genomen om het even rustiger aan te doen en het alarmsignaal van het lichaam serieus te nemen. Daarbij is het vaak lastig om zelf een manier te vinden om deze cirkel te doorbreken en om te gaan met de ervaren stress. Of het nu gaat om grote levensgebeurtenissen of de kleine dagelijkse dingen die stress met zich mee brengen, een stress coach kan je helpen hiermee om te gaan door je concrete kennis en inzichten te geven.

Inzicht
Het is goed te weten dat stress van nature helemaal geen negatieve reactie is. Stress is een overlevingsreactie die ons lichaam in actie brengt. Het brengt ons lichaam in een staat van paraatheid en zorgt ervoor dat we goed kunnen functioneren. ‘Gezonde spanning’ voorafgaand aan een sollicitatie of een andere nieuwe uitdaging zijn hier voorbeelden van. Stress in deze vorm is gezond. Op het moment dat het niet lukt om stress om te zetten in actie en overmatige en langdurige vormen aanneemt, is hier echter geen sprake meer van. Dit kan leiden tot mentale en/of fysieke klachten en zelfs tot een burn-out of depressie. Stress is dus niet per definitie slecht en hoeft niet te worden verbannen uit je leven. Het is alleen belangrijk hoe je met deze stress omgaat.

Hulp
Stress coaching kan je helpen door je te leren hoe je het beste om kunt gaan met stress. Hierdoor kan je op de lange termijn meer balans in je leven en werk brengen en uiteindelijk een beter persoonlijk stress- en timemanagement ontwikkelen. Wil je graag de hulp van een stress coach inzetten?

Plan dan hier je gratis oriëntatiegesprek – GORTcoaching. 


Door : Jolie Vullinghs 

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden