Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Het kan iedereen overkomen: Het verliezen van je baan, om wat voor reden dan ook. Juist datgene dat zoveel structuur, doel en betekenis geeft in je dagelijks leven. De gevolgen van ‘werkloosheid’ mogen (mede) hierdoor dus niet onderschat worden. Een stress coach kan u helpen met de gevolgen van werkloosheid om te (leren) gaan.

Werkloosheid en je houding
Mensen ervaren verschillende stressniveaus als ze in de situatie van werkloosheid terecht komen. De één ervaart meer stress dan de ander. Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met je houding. De houding die je aanneemt is een keuze en deze kan je zelf veranderen. Maar hoe weet je een wat voor jou een goede houding is om aan te nemen? Hier kan een stress coach je een goed inzicht in geven.

Het zal waarschijnlijk lastig zijn om jezelf wat ontspanning en plezier te gunnen in deze periode. Toch is het wel van belang dat je voor jezelf een moment van rust te creëren. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want de zorgen neem je hier niet mee weg. Ook hier gaat het weer om een keuze die jij zelf kan maken. Je kunt het zwaar voor jezelf maken door jezelf extra druk op te leggen en gespannen te gaan solliciteren. Door een stress coach in te schakelen, kunnen jullie er samen naar gaat kijken hoe jij het beste om kan gaan met deze stressvolle situatie.

Werkloosheid is een verlies dat je moet verwerken
Door het verlies van je baan kan je in één van de meest stressvolle situaties in het leven terecht komen. Je verliest misschien wel de grootste bron van zekerheid in je leven. Daarnaast kan werkloosheid je het gevoel geven dat je een aantal dingen van jezelf verliest:

  • Je professionele identiteit
  • Je dagelijkse routine
  • Je doelgerichte activiteit
  • Je werk-gebaseerde sociale netwerk
  • Je gevoel van veiligheid

Het gevolg van het verlies van de bovenstaande punten kan een verdrietig en verdwaald gevoel oproepen. Dit is een natuurlijke reactie op dit verlies. Het is goed om te beseffen dat deze emoties gezien de situatie normaal zijn. Tevens is uit onderzoek gebleken dat langdurige werkloosheid invloed kan hebben op je persoonlijkheid. Het kan er namelijk voor zorgen dat je minder punctueel, vriendelijk en open wordt.

Dit zijn problemen die je niet onbeantwoord mag laten. Stress coach kan je helpen je kracht en sterkte terug te vinden. Met deze voorwaartse stap kan je deze problemen actief aanpakken en een overwinning op jezelf behalen.

Ook op zoek naar een stress coach? Plan dan nu gratis en vrijblijvend een oriëntatiegesprek in.

Door: Thari Codrington

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden