Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Stress kan zowel door werk als door privézaken ontstaan. In beide gevallen is het gevolg vaak dat je er vermoeid door raakt en je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dit zijn tekenen dat je het lichaam te veel hebt belast en je uitgeput raakt. Als je bijvoorbeeld de ene dag te druk inplant met zaken, kan je je hierdoor de volgende dag minder fit voelen. Op deze manier lever je energiebronnen in die je eigenlijk had kunnen gebruiken.

Stress aanpakken met een coach
Samen met de personal coach kijk je naar de oorzaken waardoor je de belasting niet meer aan kan. Door de vermoeidheid heb je minder controle over je gedrag en ga je meer automatisch werken. Dit zorgt ervoor dat je functioneren wordt belemmert. Dat komt omdat je automatisch dezelfde gedragspatronen. Hierdoor wordt het lastig al je capaciteiten te benutten en ‘out of the box’ te denken. Als je hierin vastloopt, kom je als het ware in een cyclus terecht. Dit zorgt ervoor dat je steeds meer vermoeid raakt en de stress juist verhoogt.

Daarnaast leer je tijdens je coachtraject op wat voor manier je kan omgaan met de stress. Door te letten op de situatie kan je leren op een andere manier te reageren. Naast het contact met de coach, is het ook belangrijk om sociale steun te zoeken bij vrienden en familie. Dit blijkt volgens onderzoek namelijk een belangrijke buffer te zijn tegen stress.

Tijdens de begeleiding leer je wat jou veel moeite kost en waar je energie van krijgt. Het is vooral belangrijk dat je in dit laatste punt inzicht zal krijgen. In het coachtraject ben je zelf verantwoordelijk voor je verandering, dus zal jij zelf situaties moeten creëren waar je energie van krijgt. Echter zal de coach je bij deze ontwikkeling helpen door samen met je doelen op stellen. Door middel van rolspellen en tips zal je leren deze doelen in de praktijk toe te passen. Aan de hand van je ervaringen zal je hierop reflecteren tijdens de begeleiding, zodat je steeds verder komt in je eigen ontwikkeling.

Wil jij de stress aanpakken met de personal coach?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek in met één van onze coaches »


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden