Na een dag hard gewerkt te hebben is het niet gek om last te hebben van hoofdpijn of vermoeidheid. Of is dit toch niet zo gewoon? Is vaak uitgeput zijn normaal? En die hoofdpijn, hoort dat echt bij je? Misschien ben je er gewend aan geraakt dat je jezelf vaak moe voelt. Kleine en veel voorkomende stressklachten kunnen snel onopgemerkt blijven. Echter, kunnen deze klachten leiden tot een verhoogde risico op werkgerelateerde psychische ziekten.
Ongezonde stress
Stress is een middel om ons te motiveren en te laten presteren. Het is na een stressvolle periode van belang dat je goed kan herstellen. Als stress te lang aanhoudt, te vaak voorkomt en/of te groot is, is er onvoldoende gelegenheid om tussentijds te herstellen. Stressklachten geven een signaal af dat je te veel hooi op je vork neemt en wat rustiger aan moet doen. Het is dus belangrijk dat deze signalen niet genegeerd worden. Op het moment dat dit wel gebeurt ontstaat de kans dat de klachten zich opstapelen en is er sprake van ongezonde stress.
Coaching bij stressklachten
Coaching bij stressklachten heeft als doel het voorkomen of het herstellen van stress en burn-out. Samen met de stressklachten coach wordt er meer concrete kennis en inzicht verkregen in de factoren die leiden tot stress. Vragen die centraal staan in deze trajecten zijn:
- Welke handvatten kun je gebruiken om stress te verminderen?
- Hoe kan ik stress eerder herkennen en hier actief iets mee doen?
- Hoe kan ik herstellen van mijn burn-out?
Stressklachten aanpakken
Ervaart je stress en heb je behoefte aan begeleiding? Wil je weten hoe je stress vroegtijdig aan kan pakken? Of wil je een betere balans vinden tussen jouw privésituatie en werk? Plan dan hier een gratis oriëntatiegesprek in met een stress coach naar keuze.