Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoe voorkom je dat je helemaal volgepland zit met -voor je gevoel- dringende taken die niet echt noodzakelijk zijn? Op welke zorg je ervoor dat de echte dringende taken wel gebeuren? 

Het antwoord is waarschijnlijk makkelijker dan je denkt: door het stellen van prioriteiten. Die noodzakelijke taken komen voorop je to-do lijstje. De minder noodzakelijke stel je dus juist wel uit. Makkelijker gezegd dan gedaan? Dit is een kwestie van tijd indelen en echt duidelijke keuzes durven maken.

Toch ziet onze werkelijkheid er vaak anders uit: we zijn uitstellers, ja-zeggers of verspillers. Welk type is het meest herkenbaar voor jou?

–> De uitsteller: stelt uit en uit en uit… en moet dan extra veel doen onder een hoge druk. Doordat ze bedolven worden onder dingen die dringen en tegelijkertijd belangrijk zijn, hebben ze hier nauwelijks controle meer over.  Er wordt steeds gepresteerd onder hoge druk en er is geen enkel overzicht. De frequente uitsteller heeft daarom vaak last van stress.

–> De ja-zegger: zegt overal ‘ja’ op en concentreert zich niet op de belangrijke dingen. Alles wat zij doen is dringend, terwijl niets belangrijk is. Ze zeggen ja tegen elk voorstel, zonder na te gaan of dit wel past bij hun eigen doelen en prioriteiten. Natuurlijk zeggen we allemaal wel eens te vaak ‘ja’. Wanneer je dit veel te vaak doet, verlies je helemaal uit het oog wat voor jou belangrijk is.

–> De verspiller: zit vol met activiteiten die niet dringend zijn en ook niet belangrijk. Het is natuurlijk fijn even geen dringende of belangrijke dingen aan je hoofd te hebben: heerlijk! Maar als je overdrijft is niks wat je doet dringend of belangrijk. Dan verspil je jouw tijd. En voor echt belangrijke dingen heb je ineens geen tijd meer over.

Inzicht in jouw time-management
Herken je jezelf in een van de bovenstaande types en zou je jezelf vooral bezig willen houden met zaken die belangrijk zijn? Onze loopbaanbegeleiding kan je inzicht geven in jouw time-management en je begeleiden meer structuur te krijgen in jouw planning.

» Kijk direct in de agenda en vraag een gratis oriëntatiegesprek aan


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden