Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Teveel te doen en te weinig tijd 

Je ontvangt een dringende email met een opdracht die vandaag af moet. Eigenlijk heb je er geen tijd voor, want je hebt nog twee opdrachten liggen die ook vandaag af moeten. Taken schrappen is geen optie, want ze zijn allemaal even belangrijk. Intussen gaat de telefoon en het is die belangrijke klant die al voor de tweede keer niet is teruggebeld. Na dit ongemakkelijke gesprek wil je beginnen met je opdracht en komt er een collega binnenwandelen. Ze moet echt even met je praten over die ongemakkelijke meeting van gisteren. Gisteren had je ook al geen tijd voor haar en je wilt geen nee blijven zeggen, dus je hoort haar met een half oor aan. De knoop in de maag gaat steeds strakker zitten. Weer niet alles af. De dag daarna wordt je wakker sta je met lood in je schoenen op. Op naar de volgende stressvolle werkdag. Is dit herkenbaar? Dan is stress coaching misschien iets voor jou.  

Niets is perfect
Natuurlijk hoort het erbij om je even rot te voelen of dat iets een keertje niet lukt. Ook stress is niet per definitie fout. Het kan soms zelfs wel lekker zijn, omdat het je net even dat extra beetje energie geeft op drukke momenten. En als je het dan allemaal voor elkaar krijgt dan voel je je weer helemaal goed. Het stressgevoel vloeit weg en alles is zoals normaal. Tot de volgende keer dat je dat de druk wordt opgevoerd en die keer daarna. Stress wordt pas een probleem als het chronisch is. Soms heb je dat niet meteen door, omdat het geleidelijk gaat. Het kan ook zijn dat het je omgeving opvalt dat je niet helemaal lekker in je vel zit. De volgende symptomen kunnen een aanwijzing zijn dat je last hebt van chronische stress:

  • vermoeidheid
  • stemmingswisselingen
  • angst- en paniekklachten
  • neerslachtigheid
  • slapeloosheid
  • nek- en schouderklachten
  • hartkloppingen

Wat kan een stresscoach voor je doen
Om hulp vragen is soms moeilijk. Je zegt tegen jezelf dat het normaal is en zo erg is het toch allemaal niet. Misschien valt het inderdaad wel mee, maar misschien ook niet. Een stresscoach kan je helpen. De stresscoach gaat samen met jou onderzoeken wat er aan de hand is. Wat is de oorzaak van je stressgevoelens en wat kun je ertegen doen? De coach helpt jou om te leren hoe je dat aan kunt pakken. Bijvoorbeeld door te leren om op een andere manier naar je werkzaamheden te kijken. Of om je werkzaamheden op een andere manier te organiseren. Of om een gezonde uitlaatklep te vinden. Onze stresscoach zoekt samen met jou naar een oplossing, zodat je weer met een fijn gevoel naar je werk gaat.

Door: Angela Acconcia

Kijk direct in de agenda en plan uw gratis oriëntatiegesprek met een van onze stress coaches


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden