Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

De gevolgen van de huidige krimpende economie zijn duidelijk zichtbaar in de krappe arbeidsmarkt. De werkloosheid neemt toe, en het aantal vacatures neemt zelfs af. In de huidige arbeidsmarkt duurt het gemiddeld 6 maanden voordat iemand weer een baan heeft gevonden. Dit in tegenstelling tot een zoekduur van 3,5 maand bij een stabiele arbeidsmarkt waar vraag en aanbod in balans zijn. Hoe kun je nu je kansen vergroten om toch eerder aan een baan te komen?

Veranderen beroepsgroep
Deze feiten komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Werkloosheidscijfers nemen de afgelopen jaren in stijgende lijn toe, en de kansen op een baan nemen zodoende verder af. Bovendien nemen je kansen nog verder af als je vanuit een werkloze situatie een baan zoekt dan vanuit een werksituatie. Een tip van de loopbaanadviseur is om jezelf om te scholen of jezelf op de markt te zetten buiten je eigen beroepsgroep. Het blijkt namelijk dat meer dan de helft van de werklozen die een jaar of zelfs langer zonder werk zit, een baan vindt buiten de sector dan waarvoor ze oorspronkelijk zijn opgeleid.

Verschillende sectoren
Maar welke sectoren moet je dan vooral aan denken? Van de werklozen uit de landbouw, industrie en bouw vindt ongeveer 70 procent een nieuwe baan in een andere sector. In de zorg en de zakelijke en financiële dienstverlening is het relatief gemakkelijker om een baan te vinden voor werklozen. Bovendien staan in de commerciële de meeste vacatures open. Maar past een omwenteling naar een compleet andere sector wel bij je? Zo ja, welke sector? Er zijn tal van mogelijkheden, maar weet je wel waar en wanneer je de kansen moet grijpen.

Advies
De loopbaanadviseur kan je bij deze vragen rondom een loopbaanswitch van dienst zijn. Loopbaanadviseurs zijn gespecialiseerd in de arbeidsmarkt en kunnen door middel van het tezamen ontdekken van jouw kernkwaliteiten en capaciteiten een advies geven over jouw loopbaan. Bovendien geven zij tips en adviezen om deze omwenteling aan te pakken. Waarom nog wachten als je kansen op een baan steeds kleiner worden naarmate je langer werkloos bent; je kan direct aan de slag!

 >> Klik hier om direct een gratis oriëntatiegesprek in te plannen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden