Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Hoe ga je om met bepaalde gebeurtenissen in je leven die niet prettig zijn? Zeker wanneer je hier weinig tot geen controle over kan uitvoeren is dit soms wel eens lastig. Het is dan logisch dat de enige reactie dan de stress reactie is. Mensen ervaren wel eens vaker stress en dit hoeft niet altijd slecht te zijn. Maar wanneer je vaker het gevoel hebt dat je niet opgewassen bent tegen de stressoren die je tegen komt in je leven is het een goed idee om je veerkracht te vergroten.

Langer leven
Veerkracht is een onderdeel van emotionele weerbaarheid. Volgens het van Dale houdt veerkracht vooral de kracht van lichaam en geest in om zich snel te herstellen. Mensen die deze veerkracht bezitten hebben niet alleen veel minder stressklachten en gezondheidsproblemen, maar zij hebben ook meer energie, staan open voor ervaringen en kunnen van een moeilijke situatie een makkelijke situatie maken. Daarnaast ervaren veerkrachtige mensen ook meer vitaliteit in hun leven en onderzoek stelt zelfs dat dit ervoor zorgt dat zij langer kunnen leven.

Aanleren van veerkrachtigheid
Hoewel sommige mensen bepaalde persoonskenmerken hebben die ervoor zorgen dat zij zich vitaal voelen, zijn er ook bepaalde technieken die je aan kan leren om je veerkracht te vergroten. De life coach kan je hierbij helpen. Deze zal proberen bij jou inzicht te creëren dat het belangrijk is om dingen van een positieve kant te benaderen, om hoop te hebben dat het beter gaat en om verandering te leren accepteren. Daarnaast is het belangrijk dat je leert dat het goed is om op anderen te bouwen en dat dit ook zal helpen je veerkracht te versterken. Het uitbreiden van je netwerk is hierdoor van belang. Weten bij welke mensen je steun kan vinden en weten wat jij van hen nodig hebt staat daarbij centraal. Met deze en nog veel andere steunpunten kun jij ervoor zorgen dat je veerkracht vergroot wordt en beter kan omgaan met de tegenslagen die op je pad komen.

Ben jij benieuwd hoe de life coach je kan helpen om je meer veerkrachtig te maken?
»Kijk dan nu in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden