Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Weten dat je niet goed op je plek bent in de huidige baan is één ding. Vervolgens ook nog weten hoe je een nieuwe loopbaan kiest is weer iets heel anders. Veel keuzes zullen overwegen moeten worden. Is wat je graag zou willen direct mogelijk? Of moeten er eerst andere paden bewandeld worden? En past het plaatje wat je hebt van je nieuwe carrière wel binnen je privéleven? Antwoord op deze vragen kun je krijgen met loopbaanadvies.

Stabiel veranderen
Wanneer je begint aan een loopbaanadvies om te kijken hoe jij die gewilde carrièreswitch kan maken is het belangrijk je te bedenken dat niks vanzelf komt. Jij zal actief deel moeten nemen in het proces en aangeven wat jij wilt en belangrijk vindt. Wanneer je dit nog niet weet kan hier ook tijdens het loopbaanadvies aan gewerkt worden. Naast dat je open staat voor verandering is het ook van belang dat je een bepaalde houvast hebt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen alles in één keer helemaal anders te doen, maar dit blijkt echter vaak heel lastig. Daarnaast kan het verwarrend zijn om in een keer een andere leefstijl aan te nemen. Probeer daarom een doel of missie vast te stellen waar je aan vast kan houden. Door telkens subdoelen te verwezenlijken van het overkoepelende doel zul je makkelijker gemotiveerd blijven je doelen te behalen en stabiel kunnen veranderen.

Zelfonderzoek naar kwaliteiten
Bij het plannen van je carrière is het belangrijk dat je als uitgangspunt neemt wat jij graag zou willen in plaats van wat populair is of waar makkelijk een baan in te vinden is. Om hier achter te komen is zelfonderzoek nodig. Samen met de loopbaanadviseur ga je kijken waar jij energie van krijgt, wat jij heel leuk vind en waar jij gelukkig van wordt. Deze richtlijnen gaan bepalen waar je gaat zoeken naar een nieuwe baan en wat de criteria worden. Je gaat kijken of jouw kwaliteiten en talenten passen bij de richting die je hebt uitgestippeld. Wanneer dit niet het geval is kan je kijken of je tijdens het loopbaanadvies de juiste vaardigheden kan ontwikkelen of dat hier een training of opleiding voor vereist is. Telkens zet je weer een stap richting je doel waardoor je acties kan aanpassen waar nodig en uiteindelijk precies de loopbaan hebt die bij je past.

Wil jij een loopbaan of carrièreswitch maken maar zit jij ook met vragen hierover? Of weet je gewoon nog niet zo goed wat je precies wilt in je huidige loopbaan?
» Kijk dan in de agenda voor een gratis oriëntatiegesprek met een loopbaanadviseur.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden