Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben jij vaak niet tevreden met je werkdag? Kom je niet met een fijn gevoel thuis van werk? Loopbaanadvies zou je hierbij kunnen helpen!

3 tips om je werkdag tevreden af te sluiten
Een gezonde loopbaan begint met gezonde gewoontes op je werk. Zo kunnen we even onder de loep nemen wat je zelf alvast kunt doen. Hier wat tips die je kunnen helpen om je dag met een beter gevoel af te sluiten.

1. Maak van een bij-taak een volwaardige taak
Vaak worden bepaalde taken gezien als een bij-taak. Hoe vaak lees je je mail wel niet door met de gedachte ‘dat moet ook nog even gedaan worden’. Toch is deze taak van cruciaal belang, het zorgt voor communicatie en overzicht. Geef dit soort taken een volwaardige plek in je agenda.

2. Schat de benodigde tijd voor taken realistisch in
Vaak kost iets voor je gevoel veel minder tijd dan het daadwerkelijk kost. Het gevolg is dat je het gevoel hebt dat je taken niet op tijd af krijgt, en op een dag niet gedaan hebt wat je wilde. Dit komt dan niet omdat je niet snel genoeg bent, maar omdat je de benodigde tijd hebt onderschat. Overschat in het vervolg liever een beetje, dan kun je misschien zelfs nog wat extra’s doen!

3. Maak een planning
Maak ook letterlijk een planning, en streep steeds af wat gedaan is. Zo leg je aan het begin van de dag je focus, en ben je aan het eind van de dag voldaan over je voltooide taken. Plan ook even wat tijd voor jezelf in tussen de afspraken of taken door. Even door de gangen lopen, iets eten of een babbeltje maken. Dit zorgt voor rust in de dag!

Wat kan loopbaanadvies jou bieden?
Met deze tips krijg jij een gezonde werkgewoonte, een goed begin voor een prettige loopbaan. Twijfel je of je loopbaan wel de goede koers heeft genomen? Wil je doorgroeien en wil je graag weten hoe? Een van onze persoonlijke begeleiders zal samen met jou alle mogelijkheden voor de toekomst op een rijtje zetten. Door middel van loopbaanadvies komen we er samen met jou achter wie je bent, wat je wilt en waarom je dat wilt. Ook gaan we naar een manier kijken om dit te bereiken. Wat heeft jou in het verleden belemmerd? En belangrijker nog, hoe kan je hier nu mee omgaan? Samen met jou gaan we op zoek op naar een gepaste nieuwe baan, of een situatie waarin je prettiger kunt werken.

Loopbaanadvies voor jou
Heb jij het gevoel dat je nog niet alles eruit haalt wat erin zit, en verlang je naar meer plezier in je werk? Een loopbaancoach kan je hierbij helpen. Plan dan direct een gratis oriëntatie gesprek met een van onze coaches in.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden