Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Om goed te kunnen presteren gedurende je werk, is het nodig je een aantal vaardigheid helemaal eigen te maken. Een traject van loopbaanbegeleiding heeft kent een aantal fasen om aan een optimaal prestatieniveau te kunnen werken. Er zijn vier verschillende fasen bij dit proces, die onderscheiden kunnen worden. Bij elke fase heb je andere vaardigheden nodig.

1.    Concreet ervaren: Het opdoen van een ervaring, iets wat je meemaakt, ofwel aan den lijve ondervindt. Je bent bijvoorbeeld bezig met het schrijven van een rapport.

2.    Waarnemen en reflectie. Op basis van de concrete ervaring wordt er gereflecteerd. Je kijkt terug: wat ging goed, wat ging niet goed? Je rapport werd afgekeurd, je moet het opnieuw doen. Je probeert te achterhalen wat fout en wat goed ging.

3.    Abstract denken. Je brengt je waarnemingen bijeen en vertaalt ze in een theorie. Je gaat je bijvoorbeeld afvragen wanneer een rapport ‘goed’ is.

4.    Actief experimenteren. Vanuit je gestelde theorie leid je nieuwe plannen en ideeën af. Je gaat hier in de praktijk mee experimenteren. Je gaat bijvoorbeeld achter je pc zitten en verbetert het rapport met de uitkomsten van de vorige stap.

Zou je ook aan de hand van loopbaanbegeleiding inzicht willen krijgen in jouw vaardigheden? Zou je op een gestructureerde wijze  deze vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen om effectief en resultaatgericht aan de slag te kunnen?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatie gesprek in»


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden