Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Startende coach
Coach worden doe je niet zomaar. Er zijn best veel zaken waar je aan moet denken. De meeste hebben te maken met je eigen persoonlijke ontwikkeling. In dit artikel vind je 5 kritische vragen & tips die je helpen om alle zaken op een rijtje te krijgen!

Wat ga je doen om jezelf op te leiden?
Opleiding is cruciaal! Levenservaring is zeker niet genoeg als je het niveau van een vaderlijk advies wilt ontstijgen. En daarnaast, denk niet dat je er na één cursus coachen bent. Doe minstens 3 verschillende opleidingen en trainingen. Ga naar intervisies, seminars en andere activiteiten om jezelf wijzer en beter te maken. Daarnaast is het verstandig om veel te lezen. Lezen over bijvoorbeeld psychologie is nuttig en heeft als voordeel dat het weinig kost.

Tip: Maak een lijstje van alle manieren waarop jij je wilt ontwikkelen en zet dat op een timeline van een half jaar. Wat heb je concreet allemaal gedaan na 6 maanden?

Waarom wil je coach worden?
Ben je op zoek naar jezelf? Ben je net ontslagen en weet je verder geen tweede carrière te bedenken? Denk je dat je er veel geld mee kunt verdienen? Denk je dat het makkelijk is? Dat zijn natuurlijk geen van allen goede motieven. Coach worden doe je niet zomaar. Als je niet weet waarom je het wilt en waarom het zo belangrijk voor je is, denk daar dan eerst over na. Zorg dat je motieven zuiver en helder zijn.

Tip: Maak voor jezelf een lijstje en schrijf daar 5 redenen op waarom je coach wilt worden.

Weet je wat het is om een coach te hebben?
Practice what you preach. Als je zelf coach wilt worden, helpt het om te ervaren wat het is om een coach te hebben. Zeker als je net begint. Zelf oefeningen ervaren verdiept je kennis over het gehele coachingsproces.

Tip: Veel coaches vinden het leuk om collega’s gratis te coachen, vraag het gewoon!

Hoeveel wil je investeren?
Niet in geld maar ook in tijd. Het is erg belangrijk dat je beseft dat er erg veel tijd gaat zitten in het vinden van klanten. Het uitrollen van een marketing strategie is absoluut noodzakelijk. Denk eraan dat tegenwoordig online en offline reclame even belangrijk zijn.

Tip: Maak een online en een offline marketingplan.

Hou je van mensen?
Misschien een beetje een gekke vraag. Maar je moet echt van mensen houden om een goede coach te zijn. Dit heeft te maken met je motieven om coach te worden. Als je diep van binnen eigenlijk liever niet met mensen werkt, vergeet het dan maar.

Tip: Dit weet je gewoon van jezelf, wees eerlijk!

Coach worden?
Wil jij startend coach worden? GORTcoaching bied ook coachopleidingen aan. Kijk wat bij jou past.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden