Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Melburn McBroom was een autoritaire verkeersvlieger. Hij intimideerde, pestte en beledigde zijn medewerkers. Op een dag in 1978 was er een probleem met het landingsgestel van zijn vliegtuig. McBroom schakelde het vliegtuig over op automatische piloot. Terwijl het vliegtuig boven de ladingsbaan cirkelde werkte McBroom aan het landingsmechanisme. Ondertussen raakte de brandstoftanks leeg. De copiloten waren zó bang voor McBroom dat ze dit niet durfde te zeggen, zelfs niet nu er een ramp te gebeuren stond. Uiteindelijk stortte het vliegtuig neer en vonden 10 mensen de dood.

Tot op de dag van vandaag wordt dit verhaal tijdens de opleiding tot piloot aangehaald. De cockpit is een miniatuur versie van elke werkomgeving. Miscommunicatie, angstige werknemers, arrogante bazen of een van de tientallen andere emotionele gebreken op de werkvloer kunnen destructieve gevolgen hebben. Een laag niveau van emotionele intelligentie op de werkvloer brengt op de lange termijn onvermijdelijke schade toe aan de organisatie maar ook aan de medewerkers.

Emotionele intelligentie op de werkvloer is een relatief nieuw begrip. Veel managers vinden het moeilijk om hun emotionele kant te tonen en rekening te houden met de gevoelens van hun medewerkers. Counseling en coaching kan helpen managers meer met gevoel te laten werken. Leiderschap is immers niet dominantie maar de kunst om mensen zover te krijgen plezier te beleven aan een gemeenschappelijk doel.

Om dit te realiseren komt veel aan op feedback geven. In plaats van boos te worden is het aan de manager om kundige kritiek te geven, oftewel een nuttige boodschap waar een medewerker iets mee kan. Counseling en coaching door een professionele coach van GORTcoaching kan helpen om kundig feedback te leren geven. Hierbij is het van belang dat een manager specifiek leert te zijn, een oplossing biedt en empathie toont.

GORTcoaching biedt counseling en coaching voor managers en medewerkers om de emotionele intelligentie te verhogen. Plan nu een gratis oriëntatiegesprek in met een van onze professionele coaches.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden