Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Klinkt het gevoel dat je je overspoeld voelt door het werk herkenbaar? Word jij er moe van dat werk en privé door elkaar heen blijven lopen en ervaar jij hierdoor stress?
Een life coach kan helpen om jouw leven hierin opnieuw vorm te geven. Deze vorm van begeleiding richt zich niet alleen op de werksfeer, maar gaat juist ook in op persoonlijke vragen als ‘wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. Door zowel werk als privé te betrekken in het begeleidingstraject, leent deze vorm zich uitstekend om een verstoorde balans tussen werk en privé te herstellen. Maar wat is stress nu eigenlijk en hoe kan een life coach samen met jou de spanning verminderen?

Stress
Stress wordt omschreven als psychische spanning, druk of toestand waardoor bepaalde afweermechanismen in werking komen. Stress heeft alles te maken met spanning, maar waar stress dat niet is, kan spanning ook effectief en gezond zijn. We hebben spanning nodig om beter te kunnen presteren en goed te kunnen reageren in bedreigende situaties. Alleen soms is het niet nodig om actie te ondernemen en ervaren we toch spanning. Deze spanning is juist bedreigend voor je gezondheid en wanneer je niet op tijd ingrijpt, kan overspannenheid of burn-out het gevolg zijn.

Wat te doen?
Een life coach kan jou dus helpen om in te grijpen in die ongezonde spanning als gevolg van bijvoorbeeld een verstoorde balans tussen werk en privé. Mindfulness is een voorbeeld van een techniek die kan helpen om de balans tussen spanning en ontspanning te herstellen.

Mindfulness: aandacht voor het nu
Letterlijk betekent mindfulness het zonder oordeel en met open en milde aandacht aanwezig zijn
in het hier en nu. Als je stress ervaart ben je namelijk vaak bezig met dingen die al gebeurd zijn of nog moeten komen, in plaats van met de dingen die in het heden spelen. Mindfulness is een vorm van aandachtstraining om de onrust en het piekeren te stoppen en op die manier meer ruimte te creëren voor ontspanning. Er bestaan allerlei oefeningen om de aandacht meer op het hier en nu te richten en bovendien meer ruimte te maken voor acceptatie.

Ervaar jij stress, neem jij werk mee naar huis en pieker je hier nog lang over? Dan zouden minfulness-oefeningen helpend kunnen zijn om meer ruimte te creëren voor ontspanning.

Ben jij benieuwd geworden en wil jij aan de slag met een life coach?

>> Klik hier om direct een gratis oriëntatiegesprek in te plannen.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden