Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In de huidige bedrijfscultuur moet alles beter, sneller en efficiënter. Men is gericht op vooruitgang en verandering om prestatie mogelijk te maken. Het is vervelend wanneer je als werknemer het gevoel hebt dat je dit tempo niet kan bijbenen. Het gevoel je telkens te willen bewijzen gaat gepaard met veel stress en vermoeidheid, wat niet goed is voor zowel je gezondheid als prestatie.  De loopbaan coach kan je helpen uitzoeken hoe je optimaal kan presteren in je baan.

Energie om te presteren
Om te presteren heb je energie nodig. Deze energie kun je uit verschillende bronnen halen op je werk. Hierbij kun je denken aan waardevolle relaties met collega’s, meer verantwoordelijkheid, beslissingsvrijheid en regelmogelijkheden qua werk- en rusttijden. In elke baan zijn deze hulpbronnen aanwezig, zichtbaar of onzichtbaar. Het gaat erom dat jij deze bronnen weet te vinden en te benutten. Ga eens bij jezelf na waar jij een fijn en plezier gevoel van krijgt. Deze activiteiten zijn namelijk energiegevers. Wanneer je dit weet is de volgende stap proberen deze situaties meer op te zoeken. De loopbaan coach kan je helpen uitzoeken waar je het meeste behoefte aan hebt en tips geven hoe je deze energiebronnen kunt verkrijgen en in kunt zetten om prestatie mogelijk te maken.

Kleine successen boeken
Naast het zoeken van energiebronnen is het handig om te kijken of je jezelf weerbaarder kan maken tegen stress. Hierbij is het van belang te kijken hoe je positieve emoties kan vergroten. Deze emoties vergroot je door het stellen van kleine doelen. Het lange termijn doel: ‘beter presteren op mijn werk’, moet dan een eindresultaat zijn van alle kleine doelen bij elkaar. Kleine doelen zijn namelijk relatief makkelijk in korte tijd te behalen en dit succes brengt veel positieve gevoelens met zich mee zoals tevredenheid en voldoening. Daarnaast heb je het gevoel in controle te zijn over je doelen en dit geeft je weer meer zelfvertrouwen. Zo word je niet alleen meer weerbaar tegen stress, maar kun je automatisch beter presteren.

Her ken jij jezelf in dit profiel of heb je andere vragen over je loopbaan waar je graag door de coach antwoord op wilt?

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek gesprek in met de loopbaan coach »

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden