Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Powervrouwen en Eva Jinek
Al mijn vriendinnen behoren tot de groep die je gerust sterke vrouwen mag noemen en allemaal zijn ze fan van eva Jinek. Opmerkelijk, want niet eerder kon ik deze groep betrappen op een gezamenlijk idool. Sterke vrouwen voelen een connectie met Eva. En dat is bijzonder want het lukt een powervrouw niet altijd om goed contact te maken met andere powervrouwen.

Gecontroleerde onaantastbaarheid
Vrouwen die zich naar boven moeten knokken hebben zichzelf niet zelden een stijl van gecontroleerde onaantastbaarheid aangeleerd. Dit maakt helaas ook dat ze geen connectie meer kunnen maken met andere vrouwen en vaak te veel aandacht besteden aan het onderhouden van de bijenkorf. En ja, in die bijenkorf kan er maar 1 de koningin zijn.

Nieuwe boek van Hillary Clinton
Een typisch voorbeeld daarvan is Hillary Clinton. Hoe graag je ook fan wilt zijn. Je voelt je nooit echt verbonden met haar en ik verwacht ook niet dat haar nieuwe boek hier verandering in gaat brengen. Hoe feministisch je ook bent, je bent voor haar door de grotere dromen die je hebt waar zij de vertegenwoordiger van is. Niet omdat zij de authentieke leider is die je hart beroert. En dit aanraken van de harten kan simpeler dan je denkt. Het hoeft niet altijd op de standaard Obama manier met geweldige speeches over hoop en dromen of ander cliché gedrag wat we aan leiderschap koppelen zoals dominantie. Het kan ook via de authentieke weg van echt dicht bij jezelf staan. Authenticiteit is een magneet en dit is precies wat Eva zo bijzonder en anders maakt. Daar waar Hillary geen connectie kan maken en vrijwel niets van haar echte persoonlijkheid laat zien kan Eva dit wel.

Nieuwe generatie vrouwelijk persoonlijk leiderschap
Eva is daarom wat mij betreft het toonbeeld van de nieuwe generatie vrouwelijk persoonlijk leiderschap. En iedere keer als ik haar voorbij zie komen, moet ik denken aan het boek van Brené Brown dat Oprah zo bejubelde en dat sindsdien tot de lijst persoonlijke ontwikkeling must reads behoort genaamd: “de kracht van kwetsbaarheid”. Want Eva doet eigenlijk alles uit dit boek goed en ik zou zweren dat ze het heeft gelezen. Zo niet dan zou het een feest van herkenbaarheid zijn als ze het gaat lezen. De kracht van kwetsbaarheid gaat over hoe je als mens met je diepste, meest pijnlijke emoties zoals schaamte om kan gaan en is hiermee een van de meest bijzondere psychologische boeken van de afgelopen decennia. Het Ted filmpje waarin de schrijfster uitleg geeft over de inhoud van dit boek staat al jaren in de top 10 van meest bekeken Tedfilmpjes en bepaalt door de populariteit eigenlijk de toon van deze generatie. Het geeft aan waar we als mensen nu in staat zijn om over na te denken. Deze generatie was en is rijp voor deze boodschap en consumeert hem gretig. En niet voor niets, het boek is daadwerkelijk life changing en het maakt je vrij van gevoelens waarvan je niet wist dat je ze had omdat ze zo vaak onbesproken bleven in je zoektocht.

De weg naar authenticiteit
Maar Eva, jij snapt het. Kwetsbaarheid is de weg naar authenticiteit. En het is precies deze toon die er voor zal zorgen dat je blijft winnen. Want daar waar Hillary nat ging door haar hart gesloten te houden is dit risico voor jou er niet. Want ja, er zal iets mislukken en ja, niet alles zal blijven gaan zoals je wilt maar er is maar één keuze die je steeds weer kan maken en dat is die keuze om dicht bij jezelf te blijven. En daar niet te veel van af te wijken, welke storm of welk gezeik er ook op je af komt. Het is al goed zoals het nu is en doe wat je kan om verder naar de sterren te reiken. En anders wat kan het jou verrotten, stap er een tijdje uit en jaag wat andere doelen na. The world is your oyster. En winnen is de parel van geluk in die wereld vinden door er echte connectie mee te blijven maken. So keep winning!

Geschreven door: Tosca Gort


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden