Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Een van de dingen die GORTcoaching zo uniek maakt is dat iedereen zelf kan kiezen welke coach het beste bij hen past, in tegenstelling tot coachmatching. Dit is niet zomaar bedacht, het komt namelijk voort uit het idee dat mensen zelf uiteindelijk het beste weten wat goed voor hen is. Daar waar vooropgelegde keuzes steeds vaker voorkomen, willen we bij GORTcoaching door middel van openheid en transparantie u zoveel mogelijk zelf de keuze voor uw coach laten maken, in plaats van coachmatching. Hierom hebben we vanuit een artikel van Mckenna en Davis (2009) een aantal kernelementen uiteengezet van de effectiviteit van coaching, en , en hoe het zelf kiezen van de coach hier een positieve invloed kan hebben.

Wie u zelf bent
Het eerste belangrijke ingrediënt bent uzelf! Iedereen is natuurlijk anders, en iedereen staat op een andere manier in het leven. Zo zal een introvert persoon waarschijnlijk het liefst met iemand aan tafel zitten die zelf ook wat introverter is ingesteld. Ook de achtergrond kan uitmaken. Iemand uit het bedrijfsleven zal hele andere coaching willen dan iemand met een medische achtergrond. Bij GORTcoaching vinden we het dan ook belangrijk dat mensen dit kunnen zien van de coaches, omdat dit kan helpen met hun keuze. Daarbij wordt bij het zelf kiezen van de coach het gevoel van eigen kunnen versterkt.

Relatie
Er is al veel onderzoek gedaan naar de relatie tussen therapeut en cliënt, en recentelijk ook steeds meer tussen coach en coachee. Het blijkt dat de kwaliteit van deze relatie een van de grootste voorspellers van de effectiviteit van de coaching en het succesvol afronden van een coachingstraject, volgens sommige onderzoeker bepaald het zelfs voor 54% de uitkomst. Dit is heel wat anders dan bij bijvoorbeeld de huisarts, die je goed kan helpen met je klachten, of je met diegene op een lijn zit of niet. Bij coaching is dit wel anders, en zoals alle sociale interacties is het begin cruciaal, de eerste indruk blijft hangen. Hierom willen we iedereen de kans geven een eerste indruk op te doen in de vorm van een gratis oriëntatiegesprek.

Verwachtingen
Met welke insteek en verwachtingspatronen een coachee naar een coach komt, kan een flinke invloed hebben het verloop van de gesprekken. Verwachtingen kunnen gecreëerd worden door hoe geloofwaardig een coach gezien wordt, en veel mensen hechten veel waarde aan bijvoorbeeld diploma’s. Dit is de reden dat je bij al onze coaches kunt vinden wat hun achtergrond is. Bij GORTcoaching geven wij openheid van zaken. Wanneer de coachee er vertrouwen in heeft dat de coach bekwaam is, heeft het coachingstraject gelijk al een voorsprong.

Theorie en technieken
Opvallend genoeg blijkt dat bijna elke vorm van theorie in de klinische setting ongeveer even effectief is, de vertaalslag naar coaching is makkelijk gemaakt. Bij coaching betekent dit niet dat het niet zoveel uitmaakt welke techniek een coach gebruikt, maar wel dat deze aansluit bij de coachee. Verder versterkt elke effectieve vorm van coaching de motivatie, de sterke punten, het gevoel van controle en de hoop van de coachee. Hierom hebben we altijd een overzicht van de technieken en testen die elke coach gebruikt bij het alle coachprofielen, wat weer een van de manieren is waarop de keuze kan gemaakt.

Ook de stap zetten naar een extra steuntje in de rug, en wilt u geen coachmatching? Kies hier uw coach!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden