Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk thema hier bij GORTcoaching. Nu heb ik dit altijd een interessant, maar ook abstract begrip gevonden. Dit ben ik sinds drie weken echter heel anders gaan zien. Sinds het nieuwe studiejaar weer is begonnen is mijn leven namelijk behoorlijk veranderd: ik loop twee dagen stage bij GORTcoaching, volg een intensief psychologie vak over hoe je als persoon overkomt op anderen met als doel je blinde vlek zo klein mogelijk te maken en tot slot woon ik sinds kort samen met 15 nieuwe huisgenoten. En ja, ook ik ben mezelf tegengekomen. Naast dat het erg druk is (dagen van 9-21 behoren inmiddels tot mijn wekelijkse ritme) moet ik mezelf soms even streng toespreken als mijn blinde vlek weer eens (pijnlijk) wordt verkleind. Zo ben ik bijvoorbeeld al warrig, dromerig, frunnikend, chaotisch en gevoelig genoemd. Nu klink ik wel als een erg zielig geval, maar het is nog altijd zo dat ik enorm veel energie heb deze weken en niet in een hoekje ben gaan huilen. En waar hem dat nou in zit? Je raadt het al: persoonlijke ontwikkeling!

Op de een of andere manier werkt het heel inzichtelijk om er achter te komen hoe ik als persoon (naast mijn fantastische eigenschappen uiteraard) in elkaar zit en dan vervolgens niet bij de pakken neer ga zitten of mijn schouders op haal maar er ook echt mee aan de slag ga. En hoe sneller je weet om te gaan met je minder sterke eigenschappen, hoe sneller je die kan laten voor wat ze zijn. En dan ontstaat er dus ruimte om in je eigen talent te gaan staan en kan je de wereld (of jezelf) laten zien wat jij in je mars hebt. En dat is zó leuk! Dus bij deze: tips om praktisch om te gaan met de mindere kanten van dromerigheid. Geschreven door een ervaringsdeskundige.

  • Doe je afglijd jasje om. Fouten maken hoort bij een leerproces en het is oké. Raak niet van een fout in paniek maar laat het van je afglijden. Wat belangrijk is, is hoe je ermee omgaat. Schrijf op wat je ervan hebt geleerd en hoe je dit voortaan wil aanpakken. En doe dit ook echt.
  • Neem de tijd voor wat je doet. Wees in het moment. Ik klink nu misschien wel erg als een yoga goeroe maar voel de rust om de puntjes op de i te zetten met waar je mee bezig bent. Als de mensen om jou heen weten dat je dit doet schept dit rust en vertrouwen bij de ander.
  • Schrijf aan het begin van een (werk)dag op wat je MOET doen, wat je WIL doen en als je merkt dat je hoofd erg druk is plan dan ook tijd in om van je hersenspinsels eventueel concrete ideeën te maken. Durf te creëren.
  • Communiceer! Communiceer je to-do lijstjes naar je collega’s, de voortgang van je projecten naar degene waarvan je weet dat hij/zij het belangrijk vindt en probeer tijdig op mailtjes te reageren. Wanneer je op je eigen (veilige) eiland zit en niet communiceert weten mensen niet of het wel of niet goed gaat en geeft dat geen lekker gevoel. Maak hier dus tijd voor.
  • Maak een lijstje met praktische dingen die belangrijk zijn aan het begin en einde van de dag om de dag soepel te laten verlopen. Denk aan vaatwassers leegruimen, papier/glas wegbrengen, boodschappen, etc. Saai: ja. Belangrijk: JA.

Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden