Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Maar weet je niet hoe je de juiste keuze kunt maken? Het probleem dat vaak ontstaat is dat door een tekort aan banen mensen lukraak solliciteren om een baan te kunnen krijgen. Echter kan dit ertoe leiden dat je met een baan eindigt waar je eigenlijk helemaal niet gelukkig van wordt. Loopbaancoaching kan jou ondersteunen in het zoeken van een baan die bij jou past.

Bedrijfscultuur
Ieder bedrijf heeft een bedrijfscultuur, maar wat houdt dat nu in? Een bedrijfscultuur is zoals het woord zegt de cultuur van het bedrijf. Deze cultuur is afhankelijk van vijf dimensies, namelijk: Machtsafstand, individualisme vs. collectivisme, masculiniteit vs. femininiteit, onzekerheidsvermijding en lange termijn vs. korte termijn oriëntatie.

De dimensies
Machtsafstand is de mate waarin een bedrijf hiërarchisch is, oftewel heb jij het gevoel dat jouw manager hoger staat dan jij? Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in het niet durven tegenspreken van een manager, of juist een hele ontspannen band hebben met je manager wanneer de machtsafstand klein is. Individualisme vs. collectivisme is het verschil in focus, individualisten zijn vooral gericht op hun eigen werk en eigen prestatie, terwijl collectivisten gefocust zijn op de groep.

Masculiniteit vs. femininiteit is het verschil in vrouwelijke en mannelijke eigenschappen binnen bedrijven. Werknemers in ‘mannelijke’ bedrijven zijn vaak assertiever, dominanter en harder, terwijl werknemers in ‘vrouwelijke’ bedrijven vaak zachter en verzorgender zijn. Wanneer de mate van onzekerheidsvermijding hoog is worden regels vaak vastgelegd en wordt er veel gebruik gemaakt van systemen, om op deze manier risico’s te vermijden. Ten slotte is er nog de oriëntatie van een bedrijf, bedrijven kunnen erg gefocust zijn op het heden maar ook op de toekomst. Met loopbaancoaching kun je voordat je gaat solliciteren het bedrijf alvast analyseren, zodat je weet waar je mee te maken krijgt.

Jouw cultuur
Maar waarom is dit nu zo van belang? Naast bedrijfsculturen heeft ieder mens ook zijn eigen cultuur en wanneer deze niet samen kan met de cultuur van het bedrijf kan dit negatieve gevolgen hebben voor zowel het bedrijf, maar met name ook voor jou! Denk hierbij aan verlaagde motivatie, burnouts en stress. Met loopbaancoaching  kun je zowel jouw cultuur als de cultuur van het bedrijf analyseren, om te kijken of jij er gelukkig van kunt worden!

Wil jij ook aan de slag met loopbaancoaching? Plan dan een gratis oriëntatiegesprek bij een van onze coaches!


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden