Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Iedereen heeft zijn eigen perspectief op een situatie, die een prettig en vertrouwd beeld geven. Toch bestaan er veel andere perspectieven die ook positief kunnen werken. Jouw vaste perspectieven ontstaan door aannames die moeilijk te veranderen zijn. De coach heeft echter een aantal methodes om met een ander perspectief te kijken.

Ruimtelijk verschuiven
Je kan te maken hebben met een collegiaal conflict. De coach vraagt je dan om open te staan om van een afstand de besproken situatie te bekijken. Daarbij zal ze vragen stellen zoals: ‘Hoe zou je de relatie tussen je collega en jou beschrijven?’, ‘Is dit een normale relatie binnen het bedrijf?’. Vervolgens vraagt ze of je de positie van je collega zou willen innemen: ‘Hoe zou je jezelf vanuit dit perspectief beschrijven?’, ‘Begrijp je je collega?’. Op deze manier kan je uit je eigen perspectief stappen en kan je nieuwe informatie verkrijgen.

Gebruiken van flip-over
De coach zet midden op het blad het coachthema. Jij kan vervolgens gaan brainstormen over nieuwe perspectieven. Vragen die hierbij gesteld kunnen worden zijn: ‘Passen er woorden of afbeeldingen bij deze perspectieven?’, ‘Wat zijn de perspectieven van de betrokkenen?’ en ‘Wat zijn hun overtuigingen?’.

Er zijn meerdere van deze methodes om je tot nieuwe inzichten te laten komen. Natuurlijk moeten de methodes bij jou passen en worden daarom hierop uitgekozen. Wil je hiermee aan de slag?

Plan een gratis oriëntatiegesprek in bij een van onze coaches >>


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden