Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Annalisa een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Annalisa

“Bevlogenheid is een mensenrecht”

Naast dat ik natuurlijk coach en ook psychologe ben, ben ik ook moeder, dochter, zus en vriendin. Ik geniet van het leven. Van mijn man en van mijn twee zoons. Van samen schelpen zoeken op het strand, van binnen picknicken omdat het buiten regent, van een goed boek, van goede muziek en van fijn gezelschap. Het ondersteunen, adviseren en verder helpen van mensen, zowel privé als zakelijk, is de rode draad in mijn leven. Gepassioneerd begeleid ik mensen die in beweging willen komen en het beste in zichzelf boven willen halen. Het samen in kaart brengen van je kwaliteiten en talenten is dan ook iets waar ik zelf een energie boost van krijg. Het is geweldig als de bevlogenheid in je leven groter wordt. Als je de volgende stap maakt.

Wat heeft mij doen beslissen om coach te worden? Na mijn middelbare schooltijd nam ik deel aan een uitwisselingsprogramma waarbij ik een jaar in Amerika woonde. Ondergedompeld in een andere cultuur en in aanraking met mensen met veel verschillende achtergronden, raakte ik geïntrigeerd door de vraag: ‘Wat beweegt mensen en wat maakt dat hij/zij iets doet?’, ‘Komt dit door opvoeding, cultuur of is het biologisch bepaald?’. Terug in Nederland ging ik dan ook psychologie studeren. Als afgestudeerd assessment psycholoog vond ik het super om anderen inzicht te helpen krijgen in wie zij zijn en wat ze (goed) kunnen. Om ze een spiegel voor te houden. Om inzicht te geven in het eigen gedrag en het effect ervan op anderen. Tegelijkertijd miste ik wat. Ik miste het verder begeleiden en ondersteunen van anderen op hun pad naar blijvende verandering! Ik wilde ook deze vervolgstappen met mensen kunnen maken! Daarom heb ik de opleiding Co-Active Coaching gevolgd, welke door de ICF (International Coach Federation) geaccrediteerd is. Ik geloof in continue en duurzame ontwikkeling, zowel van organisaties als individuen.

Ik bewonder mensen die vanuit hun hart en gevoel leven. Hun eigen weg bewandelen en zich daarbij niet druk maken om wat anderen van hen vinden. Authenticiteit is een eigenschap die ik heel erg bewonder in een mens. Denkend aan bekende mensen komt Nelson Mandela als eerste op. Maar ook een man als André Agassi die vanuit zijn passie voor zijn vak zichzelf helemaal gaf. In het klein denk ik aan mijn twee zoons die (nog) helemaal open en authentiek in het leven staan. Die zich bijvoorbeeld niet afvragen of het wel ‘hoort’ om roze mooi te vinden en zich kleden waar zij zich prettig bij voelen.

Mijn coachees geven aan dat ik er écht voor ze ben, volledig en compleet. Ze voelen zich veilig en gedragen, tegelijkertijd daag ik ze uit en help ik ze uit hun comfort zone te komen, de plek waar groei en blijvende verandering mogelijk is. Ik creëer bewust ruimte om stil te staan bij waar en hoe de coachee op dat moment in het leven staat. Zonder te oordelen gaat het om het waarnemen van het huidige moment. Door hier samen bewust van te worden, komt de coachee tot nieuwe inzichten.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Rotterdam en Zoetermeer haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden