Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Daan een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Daan

“Zo binnen zo buiten”

Coaching is mijn tweede natuur; ik ervaar coaching als een ‘missie’ en ook als een vanzelfsprekendheid. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de manier waarop mensen communiceren en hoe ze zich naar buiten toe presenteren. Of het klopt wat je van binnen voelt en wat je naar buiten toe laat zien. Of je trouw durft te zijn aan je ware essentie. Voor mij is het ontdekken van die authenticiteit, de persoon die je werkelijk bent, de reden dat ik coach ben geworden. Daar geniet ik het meest van in dit vak, mensen zijn namelijk het mooist als ze praten over de dingen waar ze echt van houden en wat ze het allerliefste doen. Dan verschijnt er een blik in hun ogen die duidelijk een connectie heeft met wat er in hun hart leeft. Dat vind ik zo leuk om bij anderen los te kunnen maken. Ik voel me namelijk op mijn best als ik zie dat iemand samenvalt mijn zijn of haar ware natuur. In die zin is het prachtig als een passie en een carrière samenkomen.

In mijn eigen loopbaan vond ik het altijd lastig om te kiezen tussen mijn passie voor kunst en mijn passie voor mensen. Totdat ik het inzicht kreeg dat ik niet hoefde te kiezen en dat ik het ook bij elkaar kan brengen. Ik ben erg beeldend ingesteld en dat is tevens mijn grote inspiratiebron: ik maak dingen graag visueel. Dit doe ik in mijn eigen kunst en door middel van fotografie; ik zoek altijd plaatjes die passen bij wat ik bedoel of die uitdrukking geven aan iets wat ik belangrijk vind. Ik werk dan ook graag met mensen die een creatief vak uitoefenen en met ondernemers. Ondernemers hebben lef en creëren vaak vanuit hun passie, dat vind ik mooi!

Dat doe ik ook in mijn manier van coachen: ik laat mensen moodboards maken -foto collages- van dingen die hen raken en inspireren. In de dingen die onbewust je aandacht trekken, daar zitten zo veel aanwijzingen in. Op dat moment raak je in gesprek over wat werkelijk belangrijk voor iemand is. Uit zo’n moodboard destilleer ik dan iemands belangrijkste drijfveren en waarden, die heel belangrijk zijn om de juiste loopbaankeuze te kunnen maken. Dat wat echt belangrijk voor je is, moet terugkomen in het werk wat je doet!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website bij de locaties Amsterdam en Amstelveen haar volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden