Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Drikus een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met Drikus

“Samen voor jou; jouw resultaat telt”

Ik ben Drikus en ik sta mensen bij in hun loopbaan ontwikkeling. Dat kan betekenen dat ik je help bij het vinden van een passende nieuwe baan, of je bijsta  bij het afstemmen op  je nieuwe job (de o zo belangrijke eerste 100 dagen). Daarnaast kan ik je ook helpen om nog beter te functioneren in je huidige baan. Dat is wat ik doe!
In mijn vrije tijd lees ik graag vakliteratuur, dit is absoluut een passie van mij, maar daarnaast mag ik ook graag wat klussen aan mijn tweede huisje.

Wat mij heeft doen beslissen om coach te worden? Eigenlijk heb ik dat niet besloten, het gebeurde gewoon. Ik ben ooit in de jaren ’70 Arbeids- en organisatiepsychologie gaan studeren. De reden dat ik A&O ging studeren was dat ik mij  -als psycholoog-  bezig wilde houden met normale mensen en niet met de psychiatrie. ik wilde bijdragen aan het geluk van de werkende mensen vanuit de gedachte dat je in een mensenleven een heel groot gedeelte van dat leven werkend doorbrengt. En ik wilde praktisch bezig zijn, met concrete resultaten, en dus niet bezig zijn met het doen van wetenschappelijk onderzoek. In de tijd dat coaching net opkwam was ik management trainer. In deze functie moest ik de mensen individueel begeleiden die door anderen als lastig omschreven werden, een uitdaging dus! Zo is het begonnen.

Wie ik erg inspirerend vind is Susan Cain, omdat zij tegen de stroom in opkomt voor haar eigen, authentieke ik. Überhaupt vind ik mensen die de moed hebben om tegen de stroom in te roeien, en gaan voor hun eigen visie, hun eigen droom, inspirerend. Een ander voorbeeld is Rutger Bregman, volgens hem hebben mensen behoefte aan een nieuw vooruitgangsgeloof. Bregman meent dat we daarvoor opnieuw utopisch moeten leren denken. Alleen dan is het mogelijk de maatschappij verder te brengen en – indien nodig – radicaal te veranderen. Dit inspireert mij omdat dit een gedurfde en uitdagende visie is, om onze samenleving fundamenteel anders in te richten.

In mijn coaching sluit ik  aan bij de doelen van de coachee, ik kijk naar belemmeringen en mogelijkheden, talenten en passies. Als dat helpt kom ik met andere inzichten of andere prikkelende mogelijkheden die in eerste instantie niet echt voor de hand leken te liggen. Daarbij oefen ik praktische vaardigheden met mensen en kijk tegelijkertijd of het klopt met jou, of het klopt met wie jij bent of wilt worden. Wat ook vaak helpt is samen even afstand nemen; wat doe ik nou eigenlijk? In wat voor situatie bevind ik mij nou eigenlijk? Op deze manier komen we een stap verder in jouw ontwikkeling.

Spreekt zijn verhaal jou aan en wil je meer over hem weten? Dan kun je op onze website bij de locatie Utrecht zijn volledige profiel bekijken.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden