Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Ineke een beetje beter kennen.

Even kennismaken met coach Ineke

Mijn naam is Ineke. Ik ben 56 en woon samen met mijn man en twee studerende zoons in het mooie groene Bussum. Ik werk nu ruim 10 jaar als coach en begeleid medewerkers en managers uit verschillende soorten organisaties en branches bij loopbaandilemma’s en bij vragen over hun professionele ontwikkeling. Sinds juli 2018 ben ik aangesloten bij GORTcoaching als senior coach. Heel fijn om bij GORTcoaching samen te werken met een vakkundig en bevlogen team van professionals!

Eigenlijk voel ik mij al zolang ik werk ‘coach’, ook al heb ik in de eerste helft van mijn loopbaan vooral gewerkt in commerciële management- en HR-consultancy functies. Altijd ben ik in de uitvoering van mijn werk van nature dienend en faciliterend actief om te zorgen dat organisaties, teams en individuele medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Door dit te doen gebruik ook ik namelijk mijn persoonlijke talenten het meest optimaal. In 2008 besloot ik écht te kiezen voor het vak van coach. Ik had behoefte aan specialisatie en maakte daarom de overstap van een baan als HR Consultant bij een grote bank naar een klein en groeiend trainings- en coachingsbureau. Eerst nog in loondienst maar na een paar jaar ging ik doen wat ik stiekem al heel lang wilde doen, namelijk als zelfstandig coach werken. En, het is een van de beste keuzes die ik ooit in mijn leven heb gemaakt!

In mijn werk en leven laat ik mij inspireren door reizen, goede sprekers en schrijvers maar vooral ook door stilte en de natuur. Ik ben een buitenmens, woon direct aan de hei en maak gebruik van deze mooie natuurlijke plek alsof het mijn eigen voortuin is. Je kunt me er vaak aan het einde van de dag vinden om te sporten, te wandelen of te fietsen. Overdag ben ik er ook regelmatig, want de Bussumerheide is een van mijn favoriete coachlocaties.

Coachen in de natuur geeft een extra dimensie aan mijn vak. Ik merk dat het buiten zijn letterlijk en figuurlijk je blikveld vergroot en de creativiteit stimuleert. Persoonlijke inzichten en passende oplossingsrichtingen dienen zich hierdoor op een natuurlijke en ontspannen manier aan. Zelf heb ik dit ook ervaren tijdens een wandelretraite door de woestijn: de leegte, de stilte, de eenvoud, de puurheid van de omgeving en het buiten zijn zorgden voor mijn persoonlijk besluit om mijn hart te volgen en het werken in loondienst te verruilen voor het zelfstandig ondernemerschap.

Echtheid, authenticiteit en eigen keuzes maken vind ik belangrijk. Deze waarden komen daarom ook terug in de wijze waarop ik coach en vaak hebben de vragen van de medewerkers en managers waarmee ik werk hier direct of indirect ook mee te maken. Zo zijn zij in hun werk vaak ook op zoek naar hun eigen uniciteit, zijn zij zichzelf soms een beetje ‘kwijtgeraakt’, hebben zij soms het gevoel ‘geleefd te worden’ door werk of merken zij dat hun kwaliteiten in het werk nu onvoldoende tot uiting komen. Onvermijdelijk komt er een moment waarop je je afvraagt: wat is in werk nu echt belangrijk voor me? Welke persoonlijke dilemma’s en besluiten horen hierbij en hoe kan ik mij professioneel versterken op een manier die bij mij past? In onze coachgesprekken is er tijd en aandacht om te deze vragen te onderzoeken en iedere keer ben ik weer verrast over de echtheid van de antwoorden, de heldere inzichten die ontstaan en de natuurlijke ontwikkeling die hierop volgt. Juist daarom is het vak van coach zo’n mooi en veelzijdig vak!

Spreekt het verhaal van Ineke je aan en zou je meer over haar willen lezen? Klik dan hier om haar volledige profiel te lezen. Ineke coacht in Hilversum, Bussum, Almere, Eemnes en Baarn.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden