Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Margriet een beetje beter kennen.

Even kennismaken met Margriet
“Ga onbevreesd je eigen weg”

Hallo, ik stel mij graag voor. Mijn naam is Margriet (30). Sinds april dit jaar werk ik als coach voor GORT coaching. Wie ben ik…? Ik ben vrouw, familielid, vriendin, reiziger, ideeën vormer, coach, pionier en een groot liefhebber van muziek en natuur.

Mijn huidige woonplaats is Arnhem. Ik doe graag inspiratie op in de omstreken van Arnhem: in natuurgebieden de Veluwezoom en de Hoge Veluwe, vele musea en culturele broedplaatsen en de vele festivals in deze zomermaanden. Ook doe ik inspiratie op onderweg in de trein, op de fiets, en tijdens afspraken met mensen. Inspiratie opdoen om mijn ideeën over het leven uit te werken is mijn grote passie. Muziek (klassiek, Afrikaans), natuur en mensen inspireren me en brengen me tot het besef dat het leven zeer de moeite waard is, in alle vormen zoals het langskomt, en dat het leven altijd  in mijzelf te ervaren is.

Net als ieder die middelbare school doet, maakte ik met 17 jaar een studiekeuze. Mijn keuze voor een studie viel zonder twijfel op psychologie. Ik was en ben gefascineerd door wat zich allemaal afspeelt in het menselijk innerlijk leven. Vanaf dat moment ben ik het pad gevolgd van student Organisatiepsychologie naar stagiaire bij trainingsbureau Schouten & Nelissen, vervolgens trainee en medior trainer bij ditzelfde trainingsbureau. Ik verzorgde en begeleidde 5 jaar lang trainingsgroepen bestaande uit 10-12 deelnemers waarin geleerd werd over Assertiviteit, Beïnvloeding vaardigheden, Presentatie vaardigheden en Time Management.

Op 1 januari 2015 ben ik mijn eigen coach praktijk gestart. Ik vind dit een bijzonder uitdagende en boeiende tijd om te werken als ZZP’er, het stelt me in staat mijn creativiteit ten volle te benutten en te doen wat mij inspireert. We zijn in mijn ogen bezig elkaar te helpen om onze werkelijke reden waarom we hier zijn te herinneren.  Gelukkig sluit mijn werkwijze goed aan bij de visie en manier van coachen van GORTcoaching. Sinds april ben ik aangesloten bij GORTcoaching en coach ik mensen tot de leeftijd van ongeveer 30 jaar die worstelen met levens- en loopbaanvragen. Waarden zoals betrokkenheid, autonomie en mededogen zijn voor mij belangrijk. In de samenwerking met GORT vormen gedeelde waarden aangaande persoonlijk en professioneel contact en de visie ten aanzien van coaching een belangrijke motivatie om samen te werken. Voor de waarden en visie van GORT: gortcoaching.nl/over-ons.

Ik word omschreven als warm, bescheiden, betrokken en transparant. Mijn grootste talent is scherpzinnigheid. Ik heb ook oog voor wat logisch is in de volgorde; ik zie grote lijnen en verbanden tussen situaties. Ik ben meer een introvert dan extravert persoon, al kom ik als ik ergens enthousiast over ben extravert over in mijn gedrag. Ik ben er als mens en coach op gericht om alles en iedereen beter te maken, een idealist, en daartoe gefocust de onderste steen boven te halen. Als coach begeleid ik de ander om zich vrij te maken (van een innerlijke blokkade en/of (talent) belemmerende omgeving) en schep ik een omgeving waar eigen verantwoordelijkheid en het in contact komen met een zee aan mogelijkheden aanwezig zijn. Zo poog ik aan te moedigen om het stuur van het eigen leven in eigen hand te nemen. Werkvormen en methodieken die ik inzet zijn onder andere mindfulness, RET, voice dialogue, de natuur (als spiegel en bron van informatie), creatieve werkvormen en gesprekken.

Voor mij vormen jonge mensen, de natuur en mensen die op hun eigen manier hun leven vormgeven een bron van inspiratie. Onlangs, tijdens mijn vakantie aan zee, zat ik op een terrasje naast een stel met een kind van 1,5 jaar. Dit kleine mensje leerde mij over hoe je bent en handelt wanneer je ego afgestemd is op jezelf en je bestemming (doel, missie) in het leven. Hij met zijn 1,5 jaar had het grootste bewustzijn en energieveld en voor mensen die het opmerkten, gaf het geheim prijs van hoe het leven in vrijheid is en geleefd kan worden. Mensen die nu worden geboren kennen het leven weer op een andere manier dan mensen die 15 jaar geleden geboren zijn, enzovoort. Het slaan van bruggen is een grote passie en inspiratiebron; tussen jong en oud en tussen oud (oude manieren van werken en leven) en nieuwe manieren en structuren. Ik beweeg me daarom graag in internationale omgevingen (zowel zakelijk, privé en op reis) en te midden van jonge mensen.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over haar weten? Dan kun je op onze website 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden