Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Mariëlle een beetje beter kennen.

Even kennismaken met coach Mariëlle

Ik ben Mariëlle en woon sinds vier jaar in Amsterdam Noord, samen met mijn man en twee kinderen. Ik houd ervan om op zondag met hen uit te waaien op het strand,  geniet van goede koffie, plekken zonder wifi en dagen zonder planning. Ik ben een ochtendmens en als het even kan heb ik al yoga gedaan als de rest van mijn gezin wakker wordt. Die tijd voor mezelf in de vroegte is echt een life saver en maakt dat ik ook hectische dagen van een glimlach kan voorzien. Ik ben nieuwsgierig en invoelend, maar ook een kritische meedenker. Mensen in beweging zetten en ze zien groeien; dat is waar ik gelukkig van wordt. Dat geldt evenzeer voor de mensen die dicht bij mij staan als de individuen, teams en organisaties waarmee ik werk.

Het vak van coach ben ik ingerold. Het was een intuïtieve beslissing en ging bijna vanzelf. Tijdens mijn werk als interim manager bij de rijksoverheid zochten collega’s mij op als klankbord bij ontwikkelvragen. Ik besloot een coachopleiding te volgen en voelde me als een vis in het water. Mijn directeur gaf me juist kritische feedback over die keuze: ‘maar waarom ga je een opleiding volgen in iets wat je al kunt?’ Dat laatste daar was ik het niet helemaal mee eens, maar het feit was wel dat ik al met een been op het pad van coach stond.

Maar er is nog een tweede antwoord op de vraag hoe ik in het vak ben gerold. In mijn werk zag ik zo vaak hoe mensen beknot werden in het verwezenlijken van hun potentieel. Door omstandigheden in het werk, of hun eigen belemmeringen. Wat is er leuker dan te onderzoeken onder welke omstandigheden je als mens weer vrij spel krijgt?

Mijn werk als coach wordt geïnspireerd door mensen die stuk voor stuk met elkaar gemeen hebben dat ze het potentieel van een mens, groep of situatie leidend laten zijn bij lastige vraagstukken. Een aantal van mijn oud collega’s bij de Rijksoverheid, die mij vol vertrouwen in het diepe lieten springen zonder dat ik me er ook maar een klein beetje klaar voor voelde. Mijn yogaleraar, mijn mentor Alan Seale en Arawana Hayashi van het Presencing Institute. Ze lieten me zien dat ieder mens, iedere groep onbenut potentieel kan vrijmaken door te luisteren naar hun intuïtie. Dat vermogen is in onze samenleving soms misschien een beetje ondergesneeuwd geraakt.

Als ik coach merk ik steeds weer dat uitdagingen in je leven of werk een fantastische motor kunnen zijn van persoonlijke groei. Ik zie die uitdagingen of belemmeringen daarom als een cadeautje, maar als de coachee er midden in zit voelt dat voor hem natuurlijk heel anders. Daarom werken we in het hier en nu met wat er speelt. Ik help de coachee om het contact te maken met zijn of haar eigen wijsheid. Of moet ik zeggen eigenwijsheid? Diep van binnen weten we  vaak al wat de juiste koers is. Ik help om daar beter naar te luisteren. Waar nodig ben ik de luis in de pels of een spiegel. En last but not least; ik creëer een veilige plek waar de coachee ook spannende dingen aan durft te gaan. Want ontwikkelen is niet altijd comfortabel.

Een one-liner die bij mij past is less is more. Ik ben erg enthousiast over en nieuwsgierig naar veel verschillende dingen, maar leer steeds weer opnieuw dat ik zoveel meer geniet van kwaliteit dan kwantiteit. Mijn ambitie richt ik, veel meer dan vroeger, op verdieping.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Mariëlle weten? Bekijk het profiel van coach Mariëlle. Coach Mariëlle coacht op de locaties Amsterdam en Huis ter Heide (gemeente Zeist).

 


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden