amsterdamIn deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Marlies een beetje beter kennen.

Even kennismaken met coach Marlies

Ik ben Marlies, 27 jaar en ik ben coach en sinds kort ook kwaliteitsmanager bij GORTcoaching. Je kunt me wakker maken voor een goed gesprek, lekker eten (zoals alles met gebakken zalm) of een mooie film. Maar ook als je een luisterend oor nodig hebt. Met een warm croissantje en een kopje thee er dan bij ben ik een en al oor. Ik ben opgegroeid in Baarn en haar groene omgeving en woon nu met mijn vriend in Amsterdam. Een passie van ons is verre reizen maken, zo zijn we naar Indonesië geweest en staat het beklimmen van de Kilimanjaro op ons verlanglijstje. Ik ben graag veel buiten en kom vooral tot rust door de natuur in te gaan.

Na mijn studie Arbeid en Organisatiepsychologie ben ik een aantal jaren als HR-adviseur werkzaam geweest bij verschillende organisaties. Als HR-adviseur kon ik het grootste gedeelte van mijn tijd niet bezig zijn met mijn passie: oprechte aandacht voor medewerkers. Dus heb ik besloten mijn eigen pad te kiezen en heb ik vorig jaar een coachopleiding afgerond. Hiermee kan ik mij nu mooi richten op een combinatie van coaching en nu het verder helpen groeien van GORTcoaching.

Wanneer je leven op zijn kop staat kun je vluchten, vechten of bevriezen. Tien jaar geleden heb ik alle drie in extreme mate ervaren om maar niet verdriet te voelen. Ik probeerde er onderuit te komen in plaats van er daadwerkelijk mee om te gaan. Maar hoe hard ik ook probeerde, ik hield het niet vol. Ik wist niet meer wat ik wilde en stress speelde een grote rol in mijn dagelijks leven. De oplossing bleek voor mij om erover te praten. Door middel van hulp en mooie inzichten ben ik geïnspireerd geraakt om anderen vanuit mijn eigen ervaring hier mee te helpen.

Er zijn veel bronnen die mij dagelijks inspireren. Door een mooie omgeving, muziek die ik hoor, series of films die ik kijk of boeken die ik lees kan ik al in vervoering worden gebracht. Zulke momenten zorgen ervoor dat ik de mooie kanten van het leven waardeer en positief in het leven sta. Nummers van bijvoorbeeld Coldplay kunnen mij echt raken en ook de boeken van Brené Brown raad ik zeker aan. Zij schrijft over perfectionisme en ziet haar eigen kwetsbaarheid als grootste kracht.

Het geeft mij energie om een goed gesprek te hebben en inzichten te creëren bij een ander. Ik wil mensen graag helpen in te zien dat zij niet de enige zijn die het af en toe niet meer weten en dat ze er niet alleen uit hoeven te komen. Dit doe ik door middel van leuke inzichtgevende oefeningen of door de juiste vragen stellen. We hebben allemaal soms een handje nodig om verder te kunnen gaan. Dit handje geef ik graag met een glimlach en met ruimte voor een traan. Wat mij speciaal maakt als coach is dat ik mij goed kan inleven maar ook eerlijk en direct ben. Ik zal op een positieve en speelse wijze bij jou eruit halen wat er al die tijd in zat.

Mijn oma zei altijd, verbeter de wereld, begin bij jezelf. Als jij iets wilt veranderen in je leven, zal je toch echt zelf aan de slag moeten en hoe fijn is het dat je dat dan niet alleen hoeft te doen!

Spreekt het verhaal van Marlies je aan en zou je meer over haar willen lezen? Klik dan hier om haar volledige profiel te lezen. Marlies coacht in Amstelveen, Amsterdam en Oostzaan.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden