Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

Meer dan een kwart van de totale output komt van toppresteerders uit een organisatie: slechts 5% van de werknemers levert deze output. De hoogste tijd om deze toppresteerders eens onder de loep te nemen.

Recent werd een groot onderzoek naar bovenmatige presteerders gepubliceerd. 4.000 werkzoekenden. 1.000 hiring managers. Zo groot was het onderzoek over bovenmatig presteren oftewel toppresteerders. Het bood veel verrassende inzichten, maar wij focussen slechts op drie hoofdvragen: welke eigenschappen heeft een toppresteerder? Wat doet een toppresteerder anders dan een normale werknemer? En hoe vindt de toppresteerder zijn of haar baan?

De eigenschappen van toppresteerders

  1. Strategische denkwijze
  2. Probleemoplossend vermogen
  3. Passie
  4. Gedrevenheid
  5. Communicatieve vaardigheden

Een strategische denkwijze is de belangrijkste eigenschap van een bovenmatige presterende werknemer. Dat bleek uit intensieve een-op-een-interviews. Hiermee wordt bedoeld dat iemand op een creatieve manier buiten het kader kan denken. Daarop aansluitend: de tweede belangrijkste eigenschap is een probleemoplossend vermogen. Toppresteerders kunnen oplossingen voor complexe problemen bedenken en ook uitvoeren. De derde eigenschap is passie. Enthousiasme tonen voor een taak of rol, dat is wat door 31% van de geïnterviewden werd genoemd als belangrijke eigenschap voor toppresteerders. Daaruit vloeit gedrevenheid voort: willen slagen en daarvoor initiatief tonen. Tot slot zijn communicatieve vaardigheden een eigenschap, zowel schriftelijk als mondelijk en voor interne en externe communicatie.

Actief op zoek naar carrièremogelijkheden

Je zou zeggen dat een toppresteerder het naar zijn of haar zin heeft op het werk, zich daar gewaardeerd voelt en daar niet weg wil. Het tegendeel is waar. 90% van de toppresteerders zoekt een aantal keer per jaar naar nieuwe carrièrekansen tegenover 89% van alle werkzoekenden. 72% bekijkt maandelijks nieuwe vacatures – 1% punt meer dan alle werkzoekenden. Verrassend!

Een nieuwe baan vinden

Goed, toppresteerders zijn dus continu op zoek naar nieuwe uitdagingen. Maar hoe vinden zij die? Meer dan de helft van de toppresteerders gebruikt hiervoor meldingen van vacaturewebsites. 47% bezoekt hiervoor online vacaturewebsites. Slechts 11% van de geïnterviewden schakelt een recruiter in.

Ben jij een toppresteerder?

Nu je wat meer over toppresteerders weet, kun je bij jezelf vaststellen of jij een toppresteerder bent óf wilt zijn. Wij zijn namelijk op zoek naar bovenmatig presterende werknemers voor vier uitdagende banen. Bekijk alle vacatures hier of lees hieronder wat meer over de vacatures.

  1. L&D Consultant & coach: we zoeken een mid-career en/ of senior professional die gelooft in het belang van organisatie. 60% van de functie is gericht op learning and development en voor 40% ga je zelfstandig aan de slag als coach.
  2. Chief Happiness Officer: als mensen blij en tevreden maken jouw ding is, bekijk dan onze vacature voor training en kwaliteitsmanager voor coaches eens. We zoeken een leidinggevende kwaliteitsmanager die een zeer positieve cultuur kan bewaken en verbeteren.

_Bron: Indeed Talent Attraction Study._


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden