Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Lucinda een beetje beter kennen. 

Even kennismaken met outplacement coach Lucinda

“Je bent nooit te oud om te leren”

Ik ben Lucinda (37 jaar) en ik woon met mijn gezin in een heerlijk huis aan de rand van Utrecht. Ik ben vorig jaar april gestart als zelfstandig ondernemer na een behoorlijk aantal jaren in loondienst gewerkt te hebben als talent management consultant. Het was dan ook een hele stap om mijn vaste contract op te zeggen en in het diepe te springen. Een enorme uitdaging, waarin ik mezelf af en toe flink tegenkwam. Nu, ruim driekwart jaar verder, kan ik zeggen dat het een goede stap was. Ik werk inmiddels voor een aantal vaste opdrachtgevers als coach en talent & assessment consultant en heb een goede balans gevonden tussen werk en privé, wat essentieel is voor mij als werkende moeder van twee jonge kinderen.

In de malle molen van het leven, raas je soms gewoon maar door, zonder stil te staan bij wat er echt voor jou toe doet. Toen ik eenmaal besloten had om als zelfstandige door te gaan, kreeg ik ruimte in mijn hoofd en in mijn agenda om na te denken over wat ik echt wil. Je valt terug op wat je in basis interesseert, in mijn geval mijn constante verwondering over waarom mensen zich gedragen zoals ze doen. Met als basis mijn Master in Psychologie, mijn ervaring in talent management en daarbij opgeteld mijn interesse in de mens, was het sommetje gauw gemaakt: ik ga coachen! En zo gezegd….

Ik word iedere dag geïnspireerd, door impactvolle of juist nietszeggende gebeurtenissen, een enorm uitgestrekt landschap of een minuscuul beestje, grote of kleine mensen… De kleine mensen, mijn eigen kinderen, zijn op dit moment in mijn leven mijn grootste bron van inspiratie. Ons gezin zie ik als een mini-maatschappij, waarin iemand de leiding heeft, waar een visie en een missie moeten worden geformuleerd, waar regels gelden en waar wordt beloond en gestraft. De mini-maatschapij bestaat omdat ieder zijn aandeel levert en onderdeel is van het systeem. Actie-reactie en positie in het gezin (systeem) leveren een bijdrage aan hoe we zijn of worden. Maar ook het systeem zelf en waar het voor staat (de visie en missie) dragen bij aan hoe ieder individu in dit systeem zich gedraagt. Onze visie is dat ieder kind (mens) mag zijn wie hij is, met zijn eigenaardigheden en eigen aardigheden. Dit is de inspiratie voor en tevens de kern van mijn coaching.

Ik help mensen inzicht te krijgen in zichzelf, de keuzes die ze maken en de effecten van die keuzes op hun eigen gedrag en dat van anderen. Jezelf accepteren zoals je bent, met je talenten en beperkingen, is vaak de belangrijkste stap. Want als je jezelf accepteert en respecteert, doen anderen dat als vanzelf ook.

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Lucinda weten? Bekijk het profiel van outplacement coach Lucinda.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden