Plan een Gratis Oriëntatiegesprek

In deze columns kan je een kijkje in het leven van de coaches van GORTcoaching nemen. De coaches zijn een heel belangrijk onderdeel van het GORTcoaching team en daarom willen we ze graag aan je voorstellen. Vandaag leer je coach Floor een beetje beter kennen.

‘Waarom binnen je comfort zone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt? ‘

Ik ben Floor, 29 jaar en ik heb mij sinds vorig jaar aangesloten als coach bij Gortcoaching. Mijn achtergrond is de zorg. Als verpleegkundige heb ik mij gespecialiseerd in de oncologie. Ik haal namelijk voldoening uit het begeleiden van kankerpatiënten gedurende deze heftige periode van hun leven. Tijdens mijn werk als oncologieverpleegkundige, word ik vaak geconfronteerd met de dood. De gesprekken die ontstaan met patiënten die weten dat ze binnenkort komen te overlijden, krijgen andere inhoud en lading. Ik ga in gesprek over wat de behoeften zijn in de laatste levensfase en welke aspecten hun leven écht betekenisvol heeft gemaakt. Door het geven van psychosociale zorg heb ik mijn empathisch en luisterend vermogen ontwikkeld. Tevens is hier mijn oprechte interesse ontstaan om het verhaal achter een persoon te willen weten.

Door mijn ervaring in de oncologie luidt mijn motto: Carpe Diem! Jaag je dromen na, volg je passie, stel het niet uit want morgen kan de wereld er heel anders uit zien. Dat heeft tevens het covid virus afgelopen jaar pijnlijk laten zien. Door het besef dat het leven plotseling over kan zijn, heb ik een enorme drive om alles uit het leven te willen halen. Anderhalf jaar geleden besloot ik om naar de andere kant van de wereld te verhuizen, namelijk naar Sydney. Veel externe omstandigheden zaten me tegen. Het hele land werd geteisterd door bosbranden, waardoor we weinig van de omgeving konden zien. Vervolgens had ik net mijn baan opgezegd omdat ik als verpleegkundige wilde gaan werken, toen de strenge corona lockdown om de hoek kwam kijken. Ik zat thuis zonder baan en mocht de deur niet uit. Achteraf gezien heb ik juist in deze momenten veel over mijzelf geleerd. Door buiten mijn comfort zone te gaan, heb ik andere kanten van mijzelf leren kennen.

In een coach traject krijg jij inzicht in jouw patronen en overtuigingen. We onderzoeken hoe jij van de huidige naar jouw gewenste situatie kunt komen. Dit kan over verschillende aspecten van het leven gaan. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke baan er beter bij je past of hoe je met meer zelfvertrouwen keuzes kunt maken. Coaching kan confronterend zijn. Door het met jezelf aan te gaan en te onderzoeken wat voor belemmerende overtuigingen in de weg staan waardoor je vastloopt binnen je huidige situatie. Juist in die wrijving is ruimte voor groei. Door inzicht te krijgen kun je bewust kiezen om ander gedrag uit te proberen en een betere versie van jezelf te worden.

Voor de meeste mensen is afgelopen jaar geen makkelijk jaar geweest. Zo ook voor mij niet. Covid zorgde ervoor dat werelden kleiner werden en er minder externe prikkels waren. Doordat ik zeeën van tijd had, ontstond er bij mij ruimte voor vertraging en reflectie. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik
bij terugkomst in Nederland de keuze heb gemaakt om verder te gaan als coach. Ik vind het fantastisch om mensen te helpen die zich op persoonlijk of professioneel vlak verder willen ontwikkelen. Het is een prachtige combinatie met mijn verpleegkundig beroep. Het constant reflecteren en stil staan bij wat ik echt wil zorgt er bij mijzelf voor dat ik dagelijks bewuste keuzes blijf maken. Het helpt mijzelf daarbij om een klankbord te hebben die mijn eigen blinde vlekken verkleind. Dat gun ik mijn coachees ook. Door keuzes te durven maken en in jezelf te geloven, ontstaan er nieuwe mogelijkheden. Het leven is in mijn ogen één groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!

Spreekt haar verhaal jou aan en wil je meer over Floor weten? Bekijk het profiel van coach Floor. Coach Floor coacht op de locaties Amstelveen en Amsterdam.


Nog vragen?


☏ 088 170 1500

Plan direct je gratis oriëntatiegesprek!

Deel deze pagina met bekenden